Toyota va investi 240 de milioane de lire sterline în modernizarea fabricii sale din Anglia, în pofida Brexit

Toyota va investi 240 de milioane de lire sterline în modernizarea fabricii sale din Anglia, în pofida Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2017

Toyota Motor va investi 240 de milioane de lire sterline (294 milioane dolari) în modernizarea fabricii sale din Burnaston, Anglia, semn că îngrijorările provocate de Brexit nu îi vor împiedica deocamdată dezvoltarea în Marea Britanie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investițiile vor avea loc în modernizarea echipamentelor și a tehnologiei, pentru a permite producția modelelor pe cea mai recentă platformă auto a companiei, scrie News.ro.

Guvernul britanic va contribui cu până la 21,3 milioane de lire, pentru activități de training, cercetare și dezvoltare, după evaluarea proiectului, a anunțat producătorul auto japonez, al doilea ca mărime din lume în funcție de vânzări.

”Suntem concentrați pe asigurarea competitivității globale a fabricilor noastre europene”, a declarat Johan van Zyl, director general al Toyota Motor Europe.

Cu toate acestea, el a avertizat că ”menținerea accesului liber la piețe, între Marea Britanie și Europa, predictibil și lipsit de complicații, este vital pentru succesul viitor”.

Producătorii auto sunt îngrijorați că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea conduce la bariere comercial costisitoare, care ar împiedica circulația liberă a componentelor și a vehiculelor între fabrici și către consumatorii din Europa.

Skoda recheamă în service 707 exemplare Rapid și Octavia pentru defecțiuni la sistemul de blocare a ușilor. Dacia va rechema 32 de Dokker CITEȘTE ȘI Skoda recheamă în service 707 exemplare Rapid și Octavia pentru defecțiuni la sistemul de blocare a ușilor. Dacia va rechema 32 de Dokker

Nissan Motor a anunțat că vrea ca guvernul britanic să cheltuiască 100 de milioane de lire sterline pentru a contribui la construcția bazei de aprovizionare a țării și s-a angajat să extindă producția la fabrica sa din Sunderland numai după primirea de asigurări legate de politicile britanice față de industria auto.

Ford Motor intenționează să reducă cheltuielile la fabrica sa de motoare Bridgend, din Țara Galilor, ceea ce ar putea însemna pierderea unor locuri de muncă, iar BMW ar analiza dacă să construiască modelul electric Mini în Germania și nu la fabrica pe care o deține la Oxford, după Brexit.

Investiția Toyota face parte dintr-un plan global de modernizare a unităților de producție și nu are legătură cu Brexit, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Peste 75% din cele 180.000 de automobile Auris și Avensis fabricate de Toyota în Marea Britanie au fost exportate în restul Europei.

Modernizarea fabricii va permite producția de noi vehicule pe platforma Toyota New Global Architecture ( TNGA), care a debutat pe hibridul Prius în 2015. Programul TNGA are rolul să reducă cheltuielile de producție cu până la 30%.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
brexit