Germania ar putea reclama SUA la OMC, din cauza unei taxe vamale pentru automobile propusă de Trump

Germania ar putea reclama SUA la OMC, din cauza unei taxe vamale pentru automobile propusă de Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2017

Germania ar putea reclama Statele Unite la Organizația Mondială a Comerțului (OMC), din cauza unei taxe vamale pentru automobile propusă de președintele american Donald Trump, a declarat vineri ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, înaintea unei întâlniri dintre cancelarul Angela Merkel cu Trump, la Csa Albă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a avertizat că Statele Unite vor impune o taxă vamală de 35% pe vehiculele pe care BMW intenționează să le construiască la o nouă fabrică din Mexic și să le exporte pe piața americană, scrie News.ro.

Întrebată cum va reacționa Germania la taxa respectivă, Zypries a declarat la postul de radio Deutschlandfunk că este foarte dificil din cauza complexității unui astfel de sistem fiscal.

”O altă opțiune este să îl reclamăm la OMC, există proceduri acolo, pentru că în acordurile OMC se arată clar că nu este permis să aplici taxe ai mari de 2,5% importurilor auto”, a spus Zypries.

Trump și Merkel urmează să se întâlnească vineri pentru prima oară de când noul președinte a fost învestit în funcție, în ianuarie.

Merkel îl va presa probabil pe Trump să susțină o Uniune Europeană puternică și angajamentul de a combate încălzirea globală, în timp ce el este așteptat să îi ceară sprijinul ca națiunile membre ale nATO să contribuie mai mult  pentru finanțarea armatei.

EXCLUSIV Proiectul legii prevenției, pregătit pentru oamenii de afaceri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul legii prevenției, pregătit pentru oamenii de afaceri

Execedentul comercial de 50 de miliarde de euro al Germaniei cu Statele Unite a fost o sursă de tensiuni între Washington și Berlin.

”Știm că asta este o problemă și lucrăm la ea. Din fericire am auzit că au fost aprobate majorări de salari, ceea ce înseamnă că cererea internă va crește din nou și vrem să rezolvăm și problema stimulentelor fiscale pentru cercetare...așa că suntem pe drumul cel bun”, a spus Zypries.

Aproximtiv 72.000 de metalurgiști din nordul Germaniei vor primi o majorare salarială de 2,3% din aprilie și o alta de 1,7% din mai 2018, a anunțat vineri asociația patronală Arbeitgeberverband Stahl.

viewscnt
Afla mai multe despre
omc
taxa vamala