Toyota va muta producția modelului Tacoma din Statele Unite în Mexic

Toyota va muta producția modelului Tacoma din Statele Unite în Mexic
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2020

Toyota va opri producția modelului pickup Tacoma la fabrica din San Antonio, Texas, începând de anul viitor, deoarece va muta producția în Mexic, dar compania anunță că nu se vor pierde locuri de muncă în SUA, scrie publicația Japan Today.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La fabrica din San Antonio se va construi SUV-ul Sequoia, astfel că cele 3.200 de locuri de muncă vor fi păstrate, scrie News.ro.

În prezent, la fabrica din San Antonio se construiește modelul Tacoma, dar și Tundra. Tacoma se fabrică totodată și într-o unitate din Baja California, Mexic. La sfârșitul anului trecut, fabrica Toyota din Guanajuato, Mexic, a început de asemenea să construiască modelul Tacoma.

VIDEO Airbus anunță prima decolare complet automatizată a unei aeronave, bazată pe recunoaștere vizuală CITEȘTE ȘI VIDEO Airbus anunță prima decolare complet automatizată a unei aeronave, bazată pe recunoaștere vizuală

Producția Tacoma din San Antonio se va opri la sfârșitul anului 2021, iar producția Sequoia va începe în 2022, a precizat compania.

Vara trecută, Toyota a anunțat că va investi 391 de milioane de dolari în fabrica din San Antonio pentru a mări capacitatea de producție.

De asemenea, compania a anunțat vineri că a finalizat un proiect de 1,3 miliarde de dolari pentru modernizarea unei fabrici din statul Indiana pentru a majora producția de vehicule și care a creeat 550 de locuri de muncă.

Proiectul de la uzina de asamblare Princeton din sud-vestul statului Indiana a inclus instalarea de echipamente noi și adăugarea unei tehnologii mai avansate de fabricație, astfel încât să poată crește producția SUV-ului Highlander. Toyota a spus că investiția a crescut cu 700 de milioane de dolari și cu 150 de noi locuri de muncă față de cât a anunțat inițial, la începutul anului 2017.

Producția a început recent la noul Highlander, iar fabrica are acum aproximativ 7.000 de angajați și construiește, de asemenea, SUV-uri Sequoia și modelului monovolum Sienna, potrivit companiei. Uzina a fost deschisă în 1998 și acum poate fabrica peste 420.000 de vehicule pe an, de la 400.000 construite în 2016, înainte ca procesul de modernizare să înceapă.

Producția Sequoia va fi mutată la San Antonio, iar fabrica din Princeton va continua să construiască SUV-uri și monovolume.

De asemenea, compania a anunțat că va cheltui 1 milion de dolari pentru un nou program care le oferă elevilor de liceu opțiuni privind o carieră în domeniul producției auto.

Președintele fabricii Toyota din Indiana, Leah Curry, a declarat că programul le va oferi elevilor oportunități de angajare în regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
mexic
tacoma