Toyota va produce, în premieră, C-HR în Turcia, pentru piața din Europa

Toyota va produce, în premieră, C-HR în Turcia, pentru piața din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 feb 2023

Japonezii de la Toyota au decis ca producția modelului C-HR, ce urmează a primi o nouă generație, să fie transferată din Japonia mai aproape de principala piață, Europa, în Turcia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota C-HR va fi fabricat în orașul turc Sakarya, în uzina pe care Toyota o deține în această țară și care va fi electrificată. Aici va fi asamblată versiunea plug-in hybrid a lui C-HR, alături de cea hibrid, și tot aici va fi pusă în funcțiune și o fabrică de baterii. Toyota spune că SUV-ul de clasă B va fi primul PHEV produs de Toyota în Europa, chiar dacă orașul Sakarya se află, geografic, pe teritoriul Asiei.

FOTO Autostrada București – Alexandria: CNAIR a aprobat traseul final de 77 de km CITEȘTE ȘI FOTO Autostrada București – Alexandria: CNAIR a aprobat traseul final de 77 de km

Unitatea de producție Toyota Motor Manufacturing Turkey este subordonată diviziei Toyota Motor Europe, astfel că apartenența de Europa este justificată în acest mod.

„Suntem mândri să anunțăm că TMMT va produce în Europa a doua generație Toyota C-HR, inclusiv primul vehicul hibrid plug-in. Performanța și dedicarea remarcabile pe care le oferă angajații noștri TMMT vor face ca acest nou model să devină un mare succes, la fel ca și predecesorul său. De asemenea, marchează o altă etapă importantă odată cu startul primei noastre linii de asamblare a bateriilor din Europa, care este un pas important în planul nostru european de electrificare”, a declarat Marvin Cooke, vicepreședinte executiv pentru producție Toyota Motor Europe.

Toyota C-HR a fost lansat în 2016 și își încheie în acest an durata tipică de viață pentru un autoturism. Până acum constructorul a analizat cele mai bune variante de producție, iar acum, odată cu schimbarea CEO-ului companiei, a fost luată și decizia finală.

Record de vânzări pentru Toyota, pe piețele externe, și o scădere minoră a vânzărilor la nivel global CITEȘTE ȘI Record de vânzări pentru Toyota, pe piețele externe, și o scădere minoră a vânzărilor la nivel global

Toyota va investi pentru a demara producția lui C-HR în Turcia aproximativ 317 milioane de euro, ceea ce ridică investiția totală în uzina din Sakarya la 2,3 miliarde euro. La final, linia dedicată versiunilor PHEV va avea o capacitate de 75.000 de unități anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota c-hr
toyota uzina turcia
toyota phev
masini hibrid