Transportatorii confirmă greva: Peste 16.000 de autovehicule comerciale se opresc astăzi la nivel național. Blocaj pe termen nedeterminat

Transportatorii confirmă greva: Peste 16.000 de autovehicule comerciale se opresc astăzi la nivel național. Blocaj pe termen nedeterminat
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2018

Peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel național, pe o perioadă nedeterminată, în semn de protest față de ordinul emis de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudețean de persoane, a declarat joi, pentru News.ro, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a relatat ieri că transportatorii de persoane amenință că vor intra astăzi în grevă și nu vor mai asigura curse cu autocare și microbuze pe termen nelimitat, nemulțumiți fiind de un ordin al ministrului Transporturilor privind organizarea și efectuarea transporturilor rutiere.

Ei susțin că ordinul propus de ministru va avanta anumiți operatori la viitoarele licitații de atribuire a traseelor, respectiv transportatorii care vor folosi mașini noi, și că piața va fi deschisă pentru transportatorii străini.

Un avertisment privind declanșarea grevei a fost postat pe site-ul autogari.ro, pentru trasee interjudețene.

Transportatorii confirmă greva: Peste 16.000 de autovehicule comerciale se opresc astăzi la nivel național. Blocaj pe termen nedeterminat

 

Circulația pe A 1, între Șoimuș și Simeria, închisă pentru lucrări la joncțiunea cu lotul IV al autostrăzii Lugoj - Deva. Antreprenorul estimează că va termina până în 15 noiembrie CITEȘTE ȘI Circulația pe A 1, între Șoimuș și Simeria, închisă pentru lucrări la joncțiunea cu lotul IV al autostrăzii Lugoj - Deva. Antreprenorul estimează că va termina până în 15 noiembrie

Cea mai contestată măsură este cea prin care este eliminată vechimea pe un traseu ca o condiție pentru atribuirea traseului respectiv.

”În prezent, protestele au loc în șase județe. Până în ora 12, peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel național, pe perioadă nedeterminată, până la retragerea ordinului dat de ministrul Transporturilor”, a spus în această dimineață Hagiu.

Pe de altă parte, miercuri seara, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat că renunță deocamdată să participe la protestul inițiat de FORT, dar cere o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

”Membrii COTAR din toată țara așteaptă întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a lua o decizie în privința viitoarelor proteste. Niciun membru COTAR nu va ieși mâine la protestul anunțat, considerând că cetățenii României care beneficiază de transportul rutier de persoane nu trebuie să sufere din cauza încercărilor ministrului Transporturilor de a distruge firmele din acest domeniu care au capital românesc. Decizia referitoare la stabilirea acțiunilor ulterioare va fi luată după răspunsul pe care-l va da premierul Viorica Dăncilă”, a anunțat COTAR.

viewscnt
Afla mai multe despre
fort
augustin hagiu