Transportul public va fi gratuit în Luxemburg. Prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit

Transportul public va fi gratuit în Luxemburg. Prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2020

Marele Ducat de Luxemburg va deveni, începând cu data de 1 martie 2020, prima țară din lume în care utilizarea întregii rețele de transport public va fi gratuită, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decembrie 2018 a fost anunțat că Luxemburgul va deveni prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit.  Orașul Luxemburg, capitala Marelui Ducat, este afectat de cele mai mari ambuteiaje din lume.

Decizia a fost semnată acum.

Chiar dacă alte orașe au introdus o gratuitate parțială, în anumite ore și pentru anumite mijloace de transport, aceasta va fi prima dată când o astfel de măsură vizează întreaga țară, a subliniat Ministerul Mobilității din Luxemburg, scrie Agerpres.

FOTO Primele fotografii-spion cu noua Sandero Stepway CITEȘTE ȘI FOTO Primele fotografii-spion cu noua Sandero Stepway

Gratuitatea, prezentată drept "o măsură socială importantă", vizează 40% din gospodăriile din Luxemburg care utilizează transportul în comun și reprezintă o economie de aproximativ 100 de euro pentru fiecare gospodărie pe an.

Măsura se înscrie, de asemenea, în planul de mobilitate destinat reducerii ambuteiajelor, în condițiile în care automobilul este rege în Marele Ducat de Luxemburg. Acesta este mijlocul de transport cel mai utilizat, cu o rată de 47% pentru deplasările în scop profesional și 71% pentru deplasările de petrecere a timpului liber, potrivit unui sondaj efectuat în 2018 de TNS Ilres.

viewscnt
Afla mai multe despre
transportul public
luxemburg