Traton - primele rezultate ca societate pe acțiuni și după listarea publică

Traton - primele rezultate ca societate pe acțiuni și după listarea publică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 aug 2019

TRATON GROUP, fosta divizie de camioane a Volkswagen Group, a anunțat primele rezultate financiare pentru un semestru, de la transformarea companiei în societate pe acțiuni europeană, cu vânzări de 13,5 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TRATON, companie care a rezultat din fuziunea activităților MAN și Scania, derulate anterior sub numele VW Trucks & Bus, a reușit să obțină 13,5 miliarde de euro în primul semestru de activitate în noua organizare, depășind cu 7% cifrele realizate în urmă cu un an. Profitul operațional al companiei a crescut cu 212 milioane euro (+25%), la peste 1 miliard de euro.

Pe perioada primelor șase luni ale anului, Traton a vândut 123.336 vehicule, cu aproximativ 10% mai multe decât anul trecut în perioada similară. Potrivit analizei companiei, creșterea a fost susținută în special de dezvoltare piețelor de bază din Europa, în special Germania, dar și de creșterea pieței din Brazilia. În același timp, anunțul face referire la o scădere a numărului de comenzi pe perioada analizată, la 120.491, în scădede cu 6% față de 2018. Scăderi ale comenzilor s-au înregistrat în Rusia, India, Turcia, Mexic, Iran, Arabia Saudită. Raportul dintre comenzi și vânzări s-a ridicat la 0,98 în intervalul ianuarie - iunie.

În luna iunie, TRATON a lansat un IPO (emisiune de acțiuni), după ce anterior renunțase la această operațiune. Acțiunile Traton au fost scoase la vânzare la un preț situat între 27 și 33 de euro per acțiune.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, depășită după primele șase luni la vânzări globale, atât de VW, cât și de Toyota CITEȘTE ȘI Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, depășită după primele șase luni la vânzări globale, atât de VW, cât și de Toyota

Compania Traton a fost formată în 2018 prin transformarea în societate pe acțiuni a VW Truck & Bus, divizia de camioane a VW Group, care a integrat cele două mari companii MAN și Scania. Intenția acționarilor este aceea de a lista Traton pe bursă.

Divizia VW Truck & Bus a fost formată în 2015, la un an după achiziția completă a acțiunilor Scania. Inițial, compania a fost creată ca un SRL (Gmbh), deținut integral de VW AG.

viewscnt
Afla mai multe despre
traton
vw trucks
rezultate traton