Trump intervine în disputa dintre Musk și autoritățile californiene: “Tesla trebuie lăsată să reia producția!”

Trump intervine în disputa dintre Musk și autoritățile californiene: “Tesla trebuie lăsată să reia producția!”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mai 2020

Președintele SUA, Donald Trump, a cerut, marți, autorităților locale din California să permită “imediat” redeschiderea uzinei Tesla, după ce șeful companiei, antreprenorul miliardar Elon Musk, a amenințat că va reloca activitățile de producție din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“California ar trebui să lase Tesla și pe Elon Musk să deschidă ACUM fabrica. Se poate face repede și în siguranță!”, a scris Trump pe Twitter.

În weekend, Musk a amenințat că Tesla își va muta sediul central și programele viitoare din Freemont, California în Texas sau Nevada, din cauza nemulțumirii provocate de restricțiile impuse de autorități pentru combaterea epidemiei de coronvirus.

VIDEO Fondatorul Tesla, Elon Musk: Morțile de COVID sunt umflate, panica parcă a fost dorită. #Stai acasă! – rezultatul unei viziuni absurde. „Să fie clar pentru proști: dacă nu fabrici bunuri, nu există bunuri!” CITEȘTE ȘI VIDEO Fondatorul Tesla, Elon Musk: Morțile de COVID sunt umflate, panica parcă a fost dorită. #Stai acasă! – rezultatul unei viziuni absurde. „Să fie clar pentru proști: dacă nu fabrici bunuri, nu există bunuri!”

Ulterior, acesta a anunțat că a reluat producția de automobile, în pofida interdicțiilor decise de comitatul Alameda, unde își are sediul fabrica.

“Dacă cineva este arestat, cer doar ca eu să fiu acela”, a transmis Musk pe Twitter.

Autoritățile din domeniul sănătății din Alameda au transmis, într-un comunicat, că au luat notă de reluarea producției la fabrica Tesla “dincolo de operațiunile minime” permise pe durata restricțiilor, care rămân în vigoare până la finele lunii. Reluarea producției nu este posibilă fără aprobarea comitatului, se arată în comunicatul citat de Reuters.

În declarație nu se specifică dacă reluarea producției Tesla va fi sancționată de autorități.

Musk a criticat vehement deciziile autorităților în ultimele săptămâni, acuzând măsuri percepute ca fiind disproporționate în raport cu impactul epidemiei asupra cetățenilor.

Statul California a aprobat reluarea activității în mai multe sectoare economice, inclusiv manufacturier, însă oficialii din Alemada au decis să prelungească “ilegal” restricțiile, potrivit lui Musk.

“Toate celelalte companii auto din SUA au primit aprobare să reia producția, doar Tesla a fost izolată”, a acuzat Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
fabrica california
coronavirus
donald trump
reluare productie