Uber cumpără 24.000 de mașini de la Volvo pentru o flotă de "taxiuri" fără șofer

Uber cumpără 24.000 de mașini de la Volvo pentru o flotă de "taxiuri" fără șofer
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 nov 2017

Uber va cumpăra de la Volvo 24.000 de mașini pentru prima flotă de automobile fără șofer a companiei americane de ride-sharing, livrările urmând să înceapă în 2019.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

SUV-urile XC90 care vor fi vândute către Uber vor avea unele funcții autonome încorporate și vor fi compatibile cu tehnologiile dezvoltate de compania de ride-sharing pentru a fi transformate în automobile fără șofer.

Flota de mașini care va fi vândută către Uber reprezintă aproximativ 4,5% din vânzările totale ale Volvo în 2016, de 534.330 de automobile. Valoarea acordul este estimată la circa 1,4 miliarde de dolari. Mașinile vor fi livrate în perioada 2019-2021.

VW Jetta dispare din Europa, din cauza popularei Skoda Octavia. În Germania au mai fost vândute doar 5 exemplare în octombrie CITEȘTE ȘI VW Jetta dispare din Europa, din cauza popularei Skoda Octavia. În Germania au mai fost vândute doar 5 exemplare în octombrie

Pe lângă parteneriatul cu Uber pentru un serviciu de transport de persoane fără șoferi, Volvo lucrează și la propria mașină autonomă, pe care intenționează să o lanseze pe piață în 2021.

Tot pentru a dezvolta "mașina viitorului", Volvo a încheiat și un parteneriat cu Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de componente pentru industria auto, scopul fiind acela de a dezvolta software necesar conducerii autonome a autovehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
uber
ride-sharing
fara sofer
acord
tranzactie
masini autonome