Uber cumpără 24.000 de mașini de la Volvo pentru o flotă de "taxiuri" fără șofer

Uber cumpără 24.000 de mașini de la Volvo pentru o flotă de "taxiuri" fără șofer
scris 20 nov 2017

Uber va cumpăra de la Volvo 24.000 de mașini pentru prima flotă de automobile fără șofer a companiei americane de ride-sharing, livrările urmând să înceapă în 2019.

SUV-urile XC90 care vor fi vândute către Uber vor avea unele funcții autonome încorporate și vor fi compatibile cu tehnologiile dezvoltate de compania de ride-sharing pentru a fi transformate în automobile fără șofer.

Flota de mașini care va fi vândută către Uber reprezintă aproximativ 4,5% din vânzările totale ale Volvo în 2016, de 534.330 de automobile. Valoarea acordul este estimată la circa 1,4 miliarde de dolari. Mașinile vor fi livrate în perioada 2019-2021.

VW Jetta dispare din Europa, din cauza popularei Skoda Octavia. În Germania au mai fost vândute doar 5 exemplare în octombrie CITEȘTE ȘI VW Jetta dispare din Europa, din cauza popularei Skoda Octavia. În Germania au mai fost vândute doar 5 exemplare în octombrie

Pe lângă parteneriatul cu Uber pentru un serviciu de transport de persoane fără șoferi, Volvo lucrează și la propria mașină autonomă, pe care intenționează să o lanseze pe piață în 2021.

Tot pentru a dezvolta "mașina viitorului", Volvo a încheiat și un parteneriat cu Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de componente pentru industria auto, scopul fiind acela de a dezvolta software necesar conducerii autonome a autovehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
uber
ride-sharing
fara sofer
acord
tranzactie
masini autonome