Wizz Air își extinde baza din Luton cu 4 aeronave Airbus

Wizz Air își extinde baza din Luton cu 4 aeronave Airbus
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2017

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cel mai mare transportator aerian din România, anunță o extindere la baza sa din Luton, Londra, cu adăugarea a patru aeronave Airbus A320 flotei sale de pe acest aeroport până în iunie 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alocarea a încă 4 aeronave Airbus A320, fiecare echipată cu 186 de locuri, face ca numărul total de aeronave din flota Wizz Air de la Luton să ajungă la 5.

Săptămâna trecută, Wizz Air a semnat o înțelegere cu Airbus pentru cumpărarea a încă 146 de aeronave.

În ultimele 12 luni (până la 31 octombrie 2017), Wizz a transportat mai mult de 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale din Luton, cu o creștere cu 11% față de 2016, devenind astfel cel de-al doilea transportator ca mărime de pe aeroportul din Luton. Wizz Air își extinde capacitatea la Luton cu 15% în fiecare an și va oferi în 2018 mai mult de 6,9 milioane de locuri pe cele 46 de rute către 20 de țări.

Wizz a anunțat zboruri zilnice din Marea Britanie către orașele Larnaca și Bratislava, în timp ce alte patru zboruri pe săptămână vor avea loc către Tallinn, dar și trei zboruri pe săptămână spre Tirana și Liov.

SUV-urile premium medii au devenit mai populare în Europa decât limuzinele CITEȘTE ȘI SUV-urile premium medii au devenit mai populare în Europa decât limuzinele

Aeronavele suplimentare vor permite WIZZ să mărească frecvența zborurilor pe trei dintre cele mai populare rute ale acesteia. Începând cu primăvara anului 2018, zborurile către Tel Aviv și Suceava devin zilnice; iar zborurile din Priștina vor crește de la două la trei ori pe săptămână.

Noile aeronave și rutele suplimentare vor crea 150 de locuri noi de muncă la nivel local, directe, în cadrul companiei, ceea ce va însemna creșterea numărului de angajați Wizz la aeroportul Luton la 180 de persoane.

Wizz Air operează o flotă de 86 de aeronave Airbus A320 și A321 și oferă mai mult de 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 144 de destinații din 43 de țări. Compania are peste 3.300 de angajați și a transportat 23,8 milioane de pasageri în anul fiscal care s-a încheiat în 31 martie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
luton
londra
airbus a320