Uber va testa în Arizona mașinile autonome, după ce acestea au fost interzise în California

Uber va testa în Arizona mașinile autonome, după ce acestea au fost interzise în California
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2016

Uber Technologies a anunțat că va transporta mașinile autonome către Arizona, unde urmează să continue programul de testare, după ce și-a retras automobilele de pe străzile din San Francisco din cauza reglementărilor, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Departamentul pentru Vehicule Motorizare din California a anunțat miercuri că a revocat înmatricularea a 16 automobile autonome ale Uber, deoarece compania nu a respectat procedurile de autorizare automobilelor pentru circulația pe drumurile publice, scrie News.ro.

Ca reacție, compania Uber a decis să testeze mașinile autonome în alte zone.

"Mașinile noastre au plecat Arizona în această dimineață cu camionul. Vom extinde acolo programul nostru pilot de conducere în următoarele câteva săptămâni și suntem încântați să avem sprijinul guvernatorului Ducey", a precizat joi compania, într-un e-mail.

Blue Air rămâne a doua linie aeriană din România după primele nouă luni, cu 2,6 milioane de pasageri transportați CITEȘTE ȘI Blue Air rămâne a doua linie aeriană din România după primele nouă luni, cu 2,6 milioane de pasageri transportați

Compania Uber a menționat miercuri că nu era obligată să obțină autorizarea vehiculelor, pentru că acestea necesită monitorizarea continuă de către persoane aflate în interiorul lor, potrivit Reuters.

San Francisco ar fi trebuit să fie al doilea oraș în care Uber să testeze vehicule autonome, după ce le-a prezentat în septembrie, la Pittsburgh.

”Analizăm unde putem să testăm vehiculele autonome, dar rămânem dedicați total Californiei și dublăm eforturile pentru dezvoltarea unor reglementări viabile la nivelul statului”, a spus un purtător de cuvânt al Uber.

California definește vehiculele autonome ca având capacitatea de a rula fără un control fizic activ sau monitorizarea unei persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
masini autonome