Uber vrea să depisteze accidentele cu ajutorul senzorilor de pe smartphone-uri

Uber vrea să depisteze accidentele cu ajutorul senzorilor de pe smartphone-uri
scris 18 sep 2019

Compania americană urmărește datele furnizate de GPS, accelerometru și alți senzori instalați pe smartphone pentru a detecta un eventual accident.

După un an de teste, Uber a lansat RideCheck, o facilitate care folosește senzorii smartphone-urilor pentru a depista când apar anumite incidente, precum ciocnirile, pe durata călătoriilor.

Senzorii de pe smartphone-urile din mașină, precum accelerometrul, giroscopul și GPS-ul, pot indica o oprire neașteptată și, eventual, bruscă.

În cazul depistării unui astfel de eveniment, aplicația va afișa o notificare atât pe telefonul pasagerului, cât și pe cel al șoferului. Acestora li se cere să confirme că sunt teferi și li se oferă opțiunea de a apela numărul pentru urgențe.

Mazda va prezenta primul său model electric la salonul de la Tokyo CITEȘTE ȘI Mazda va prezenta primul său model electric la salonul de la Tokyo

RideCheck va folosi mai mult senzorii de pe telefonul șoferului, decât cei de pe dispozitivul pasagerului. Asta pentru că șoferii țin mai mult aplicația deschisă decât pasagerii.

Uber spune că folosește algoritmi de învățare mecanică ce iau în calcul mai mulți factori pentru a evita alarmele false, care pot fi declanșate inclusiv de scăparea pe jos a telefonului.

Pentru început, noua facilitate este lansată în Statele Unite, urmând să fie disponibilă în curând și în alte țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
smartphone
accidente