ULTIMA ORĂ CGMB DECIZIE: Taxa de parcare crește

ULTIMA ORĂ CGMB DECIZIE: Taxa de parcare crește
scris 27 apr 2021

Taxa pentru utilizarea locurilor publice cu parcări de reședință crește până la 600 de lei pe an, potrivit unui proiect privind taxele și impozitele locale în Capitală începând cu anul 2022, adoptat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de marți.

Hotărârea, adoptată cu 34 de voturi "pentru", 18 "împotrivă" și o abținere, prevede următoarele valori ale taxei: zona A - 600 de lei/an/vehicul, zona B - 500 de lei/an/vehicul, zona C - 400 de lei/an/vehicul, zona D - 300 de lei/an/vehicul, scrie Agerpres.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Proiectul prevedea creșterea taxelor și impozitelor locale cu 2,6% în 2022, conform ratei inflației. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a formulat însă mai multe amendamente, care au fost adoptate, printre care unul privind valoarea acestei taxe. El a explicat că primarii de sector au cerut majorări pentru taxa pentru utilizarea locurilor publice cu parcări de reședință.

Liderul grupului PSD în CGMB, Aurelian Bădulescu, a susținut că ar trebui consultați bucureștenii privind aceste tarife. "Nu trebuie să întrebăm bucureștenii? Și de ce pe an? Dacă eu sunt proprietarul mașinii doar 4 luni pe an și după aceea vreau să o vând, cum îmi iau eu diferența de bani?", a susținut Bădulescu.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a atenționat că nu se poate face un referendum local privind mărirea sau micșorarea de taxe sau impozite. "Această solicitare a venit din partea Primăriilor de sector și Bucureștiul funcționează ca un singur oraș și atunci e bine să fie ascultați primarii de sector", a explicat Bujduveanu.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Primarul general a mai solicitat eliminarea taxelor pentru eliberarea de duplicate în cazul avizului de urbanism și pentru eliberarea de copii în format A3 și A4 după documente solicitate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

"E vorba de informare de interes public și nu trebuie să împovărăm cetățenii care doresc să obțină informații publice de la noi sau de la primăriile de sector", a spus Nicușor Dan. 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa parcare
cgmb