ULTIMA ORĂ Ford Craiova renunță la o treime dintre angajații cu un contract pe perioadă determinată

ULTIMA ORĂ Ford Craiova renunță la o treime dintre angajații cu un contract pe perioadă determinată
scris 1 iul 2020

Uzina Ford de la Craiova și-a reluat activitatea, dar o treime dintre angajații care au contract pe perioadă determinată nu vor mai continua să lucreze în fabrică.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Motivele țin de volumul scăzut al pieței auto din Europa, conform informațiilor Profit.ro.

INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”

Contextul nefavorabil în care se află industria auto la nivel global și, mai ales, european, a determinat producătorul Ford să limiteze numărul de angajați din uzina de la Craiova, corespunzător cererii pieței și, implicit, producției. Deoarece fabrica este nevoită să mențină o parte dintre angajați în șomaj tehnic, soluția aleasă pentru reducerea costurilor a fost să nu mai prelungească contractele pe perioadă determinată.

ENGIE România lansează noi oferte comerciale CITEȘTE ȘI ENGIE România lansează noi oferte comerciale

"Compania noastră revizuiește constant nevoile de angajare pe baza cererii pieței și a eficienței procesului de producție. Având în vedere situația actuală a industriei în care operăm, o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajați de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite” au declarat pentru Profit.ro reprezentanții Ford România.

Progrese în reglementarea recunoașterii faciale CITEȘTE ȘI Progrese în reglementarea recunoașterii faciale

Astfel, pentru 213 persoane cu un contract pe perioadă determinată nu vor mai fi prelungite înțelegerile, din totalul de 670 astfel de contracte, arată și Jurnal de Craiova.

Se va ține cont de nota de la evaluare și de rebalansarea posturilor de producție. În funcție de demisii sau pensionări anticipate, acest număr poate să mai scadă.
 
Neprelungirea contractelor se face săptămânal, în funcție de data expirării acestora. Ford România are peste 6.300 de angajați.

Ford a reluat recent producția de la Craiova, după ce angajații au fost trimiși în șomaj tehnic.

Potrivit informațiilor transmise anterior de companie, încă nu se lucrează în schimbul al treilea, atâta timp cât cererea nu va reveni la un nivel care să justifice acest lucru. Situația a fost confirmată de reprezentanții Ford inclusiv pentru acest moment, fiind vorba despre circa 1.600 de persoane aflate încă în șomaj tehnic.

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina ford
contracte