ULTIMA ORĂ Și S&P a retrogradat Renault, proprietarul Dacia, la categoria ''junk'' - nerecomandat pentru investiții

ULTIMA ORĂ Și S&P a retrogradat Renault, proprietarul Dacia, la categoria ''junk'' - nerecomandat pentru investiții
scris 9 apr 2020

Agenția de evaluare financiară S&P Global Ratings a retrogradat joi ratingul producătorului auto francez Renault, de la "BBB minus/A-3" la "BB plus/B", categoria "junk" (nerecomandat pentru investiții), perspectiva atribuită fiind negativă, transmite Reuters.

Anterior, Fitch a retrogradat ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Renault, de la "BBB minus" la "BB plus", iar Moody's i-a coborât ratingul cu o treaptă, de la "Baa3" la "Ba1", la categoria "junk" (nerecomandat pentru investiții), cu perspectivă stabilă, după ce anul trecut producătorul auto francez a înregistrat primele pierderi din ultimii zece ani.

Agenția estimează că impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) va duce la o scădere a vânzărilor auto pe plan global de aproximativ 15% în 2020, urmată de o redresare de 6% - 8% în 2021, scrie Agerpres.

Renault are o amplă rezervă de lichidități și poate, în opinia S&P, să se bazeze pe garanțiile de la statul francez. Cu toate acestea, agenția se așteaptă ca în acest an câștigurile Renault, fluxul de numerar generat și poziția sa financiară să slăbească, în urma unui an 2019 deja dificil.

ULTIMA ORĂ Primul semn de revenire a economiei locale. Dacia va redeschide producția CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Primul semn de revenire a economiei locale. Dacia va redeschide producția

"Perspectiva negativă reflectă gradul ridicat de incertitudine privind impactul economic al pandemiei, implicațiile asupra vânzărilor auto globale și cum va fi afectată performanța Renault și capacitatea de a gestiona așteptatul declin al câștigurilor", se arată în comunicatul agenției.

De asemenea, S&P a menținut ratingul "BBB minus" atribuit grupului auto francez PSA, dar a înrăutățit perspectiva de la stabilă la negativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p
renault