Un antreprenor turc va construi Secțiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț

Un antreprenor turc va construi Secțiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2023

Autostrada va traversa Carpații și va asigura prima conexiunea dintre Moldova și Transilvania pe o rută de mare viteză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toate proiectele finanțate din PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă o dată cu desemnarea câștigătorului pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț, parte a Autostrăzii A8, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

VIDEO Grindeanu: Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic! CITEȘTE ȘI VIDEO Grindeanu: Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic!

Secțiunea de autostradă Târgu Mureș- Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km și include și construcția drumului de legătură cu Autostrada Translivania, arată Adevărul.

Antreprenorul turc (n.a.NUROL INSAAT VE TICARET A.S.) va avea la dispoziție maximum 6 luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru cea de execuție.

Contractul cu o valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) prevede inclusiv construcția a 36 de poduri, pasaje și viaducte printre care un pasaj cu o lungime de 256 metri.

Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț va traversa Carpații și va asigura prima conexiunea dintre Moldova și Transilvania pe o rută de mare viteză.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
moldova