Un avion care venea de la Viena nu a putut ateriza la Iași din cauza furtunii. Aeronava, redirecționată spre Budapesta, apoi întoarsă către Viena

Un avion care venea de la Viena nu a putut ateriza la Iași din cauza furtunii. Aeronava, redirecționată spre Budapesta, apoi întoarsă către Viena
scris 27 mai 2023

Cursa aeriană Viena-Iași nu a putut ateriza, sâmbătă după-amiază, pe aeroportul ieșean din cauza unei furtuni puternice, avionul fiind redirecționat către aeroportul din Budapesta. Avionul a oprit la Budapesta pentru realimentare, iar la ora 17.25, ora României, a decolat către Viena.

UPDATE - Pentru zborul Viena-Iași programat duminică, compania Austrian Airlines intenționează să introducă un avion cu mai multe locuri, astfel încât să poată fi preluați și pasagerii care nu au putut ajunge la Iași în cursul acestei zile.

Avionul aparținând companiei Austrian Airlines urma să ajungă la Iași la ora 15.20, însă cu doar câteva minute înainte de aterizare în zona aeroportului s-a pornit o furtună puternică. Aeronava s-a rotit de câteva ori deasupra județului Iași, iar potrivit flightradar.ro a fost redirecționată către aeroportul din Budapesta.

Pe aeroportul din Iași așteptau zeci de pasageri ce urmau să se îmbarce în aceeași aeronavă care avea programat la ora 16.00 zborul retur către Viena.

FOTO Pasajul Oltenița, deschis începând de azi CITEȘTE ȘI FOTO Pasajul Oltenița, deschis începând de azi


Atât reprezentanții companiei aeriene austriece, cât și cei ai aeroportului Iași nu au precizat dacă pasagerii vor ajunge la destinație cu o altă aeronavă care va sosi în cursul zilei la Iași sau dacă vor fi reprogramați pentru zborurile din zilele următoare.

Județul Iași se află până la ora 23.00 sub cod galben de instabilitate atmosferă temporară accentuată.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeronava
viena iasi
furtuna
aterizare