Un Boeing 737 MAX al companiei Air Canada a avut o problemă la unul din motoare

Un Boeing 737 MAX al companiei Air Canada a avut o problemă la unul din motoare
scris 26 dec 2020

Un avion Boeing 737-8 MAX al companiei Air Canada care efectua un zbor între Arizona și Montreal, cu trei membri ai echipajului la bord, a cunoscut o problemă de motor care l-a forțat să aterizeze la Tucson, a făcut cunoscut compania, potrivit AFP.

La scurt timp după decolarea de la Marana (Arizona), la 22 decembrie, piloții aparatului "au primit o indicație motor și, conform procedurii standard de operare într-o astfel de situație, au luat decizia de a opri un motor", a explicat Air Canada într-un e-mail.

"Aparatul a fost dirijat spre Tucson, unde a aterizat normal și se află în continuare la sol", a adăugat Air Canada, fără alte precizări legate de natura defecțiunii, intervenită în cursul unui "zbor de poziționare" fără pasageri, scrie Agerpres

Metrorex introduce noi carduri, contactless, pentru accesul la metrou CITEȘTE ȘI Metrorex introduce noi carduri, contactless, pentru accesul la metrou

Potrivit site-ului specializat belgian Aviation24.be, care a dezvăluit informația, o scădere a presiunii hidraulice în motorul din stânga a fost cauza acestui incident.

Guvernul canadian a anunțat la jumătatea lui decembrie că a validat modificările aduse avioanelor Boeing 737 MAX, blocate la sol de 21 de luni ca urmare a două accidente în care și-au pierdut viața 346 de persoane.

Aparatul, cumpărat de companiile aeriene Air Canada, Westjet și Sunwing, nu a primit încă autorizația de a relua zborurile cu pasageri în Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
air canada