Un Boeing 737 Max aparținând Norwegian, aterizează la Paris după ce Germania îi interzice intrarea în spațiul său aerian

Un Boeing 737 Max aparținând Norwegian, aterizează la Paris după ce Germania îi interzice intrarea în spațiul său aerian
scris 12 iun 2019

Un Boeing 737 Max aparținând companiei low cost Norwegian, căruia i s-a refuzat accesul în spațiul aerian german, a aterizat în Franța, scrie Le Figaro.

Avionului, care efectua marți un zbor de la Malaga, în Spania, la Stockholm, în Suedia, i s-a interzis să intre în spațiul aerian german. După ce a zburat în cerc la frontiera franco-germană, aeronava a putut să aterizeze în Franța, pe Aeroportul Paris-Vatry, scrie News.ro.

Avioanele de tip 737 Max sunt vizate de o interdicție de zbor, de la jumătatea lui martie, în urma prăbușirii unei aeronave aparținând Ethiopian Airlines.

FOTO Campanie în Medgidia cu trecere de pietoni 3D și ochelari care simulează beția sau efectul drogurilor CITEȘTE ȘI FOTO Campanie în Medgidia cu trecere de pietoni 3D și ochelari care simulează beția sau efectul drogurilor

Însă  unele excepții sunt posibile.

Compania low cost norvegiană Norwegian Air Shuttle afirmă că deține autorizația Agenției Europene d Securitate Aeriană (AESA) de a efectua un ”zbor de repoziționare”, un zbor fără pasageri la bord, cu scopul de a ajunge la bază.

”Planul de zbor al aeronavei a fost aprobat de către Eurocontrol”, argumentează compania.

Însă, în pofida autorizației acordate de către autoritățile europene, fiecare țară decide intrarea și ieșirea din spațiul său aerian. Astfel, Germania a refuzat să primească avionul, spre deosebire de Franța, care l-a autorizat ”pentru a se reaproviziona”.

Data plecării avionului către capitala suedeză nu a fost comunicată încă și nici ruta acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
germania