Un nou pasaj în București

Un nou pasaj în București
scris 17 mai 2019

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, joi, contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane București. Lucrările presupun reconfigurarea circulației pe Șoseaua Doamna Ghica și construirea unui pasaj suprateran peste Șoseaua Colentina.

”Acest proiect de infrastructură este extrem de necesar pentru București și va contribui decisiv la fluidizarea traficului într-o zona foarte aglomerată a Capitalei. La propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobați în Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare și execuție. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile și execuția lucrărilor, estimată la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București S.A., pasajul va avea câte 2 benzi pe sens", a declarat primarul general Gabriela Firea, potrivit News.ro.

ULTIMA ORĂ Explozie la Uzina Mecanică Băbeni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Explozie la Uzina Mecanică Băbeni

Potrivit reprezentanților Primăriei București, ostul estimat al lucrărilor, aprobat prin HCGMB nr. 4/2019, se ridică la aproximativ 28 de milioane de euro.

Proiectul va începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate țînând cont de nouă configurație stradală, pentru asigurarea unei circulații fluente.

De asemenea, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz.

Trotuarele se vor proiecta pe ambele părți ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1.5 metri. Astfel se va ține cont de caracteristicile funcționale și de  intensitatea circulației pietonilor.

”Avantajele realizării acestui proiect sunt incontestabile: se vor elimina blocajele de trafic din zona, va crește viteză de circulație și accesibilitatea zonei, se va reduce rată accidentelor prin adoptarea unor măsuri de siguranță, realizarea pasajul având impact și asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea și descărcarea apelor pluviale”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasaj
doamna ghica