Un tribunal rus a înghețat toate activele Volkswagen din Rusia

Un tribunal rus a înghețat toate activele Volkswagen din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2023

Un tribunal rus a înghețat toate activele Volkswagen din Rusia, din cauza unui litigiu cu grupul rus GAZ, acesta fiind cel mai recent obstacol în calea eforturilor de un an ale producătorului de automobile german de a-și înceta operațiunile în Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen, împreună cu alți producători auto străini, au suspendat operațiunile în Rusia anul trecut, după ce țările occidentale au impus Moscovei sancțiuni fără precedent din cauza conflictului din Ucraina, scrie News.ro.

VIDEO Start pentru modernizarea DN1A, spre parcul Mogoșoaia. Cum va arăta CITEȘTE ȘI VIDEO Start pentru modernizarea DN1A, spre parcul Mogoșoaia. Cum va arăta

Compania s încercat să-și vândă activele rusești, inclusiv fabrica sa emblematică din orașul Kaluga, care are o capacitate de producție de 225.000 de vehicule pe an și este disponibilă din martie 2022.

Producătorul rus de automobile GAZ, care a fost contractat să producă vehicule Volkswagen la fabrica sa din Nijni Novgorod, a încercat să oprească orice vânzare ca parte a unui proces, după ce Volkswagen a reziliat acordul de producție în august.

În dosarele judiciare, GAZ a spus că încercările Volkswagen de a ieși de pe piața rusă îi pun în pericol propriile interese și că solicită despăgubiri de 15,6 miliarde de ruble (201,3 milioane de dolari) pentru contractul reziliat.

Un tribunal rus a decis luni să înghețe toate activele Volkswagen în Rusia, pe parcursul litigiului cu GAZ, au arătat documentele instanței, lovind și mai mult încercările VW de a-și înceta operațiunile în Rusia.

Filiala rusă a Volkswagen a declarat că a fost surprinsă de proces și că parteneriatul lor s-a încheiat ”în condiții convenite de comun acord”.

”Suntem conștienți de reclamația GAZ și ne familiarizăm cu materialele cazului”, a spus VW într-o declarație pentru Reuters.

De asemenea, a mai spus că Volkswagen este pe cale să solicite autorităților de stat ruse aprobarea de a-și vinde pachetul de acțiuni la Volkswagen Group Rus, inclusiv o fabrică din Kaluga, cu peste 4.000 de angajați ”unui investitor rus de încredere”.

”Sperăm că procesul nu va întârzia tranzacția”, se mai spune în declarație.

GAZ a refuzat să comenteze. Ministerul rus al industriei nu a răspuns solicitărilor de a comenta.

La începutul acestei săptămâni, producătorul de automobile ceh Skoda Auto, parte a Grupului Volkswagen, a declarat că se află în etapele finale ale unei înțelegeri de vânzare a activelor sale rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
rusia