Undă verde - Christian Tour preia din nou sub control Anima Wings

Undă verde - Christian Tour preia din nou sub control Anima Wings
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

Christian Tour Holding, cel mai mare operator de chartere de pe piața autohtonă, deținut de frații Cristian și Marius Pandel, care controlează și agenția de turism Christian Tour, preia din nou sub control compania aeriană de chartere Anima Wings Aviation, al cărei acționar majoritar este la acest moment compania greacă Aegean Airlines, tranzacția fiind avizată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania cumpără acum 51% din acțiuni de la operatorul grec Aegean Airlines, restul participațiilor fiind deținute de Memento Group, deținut tot de fondatorii Christian Tour.

Continental, prezent și în România, declanșează concedieri CITEȘTE ȘI Continental, prezent și în România, declanșează concedieri

Acum, planul este de a adăuga 12 aeronave noi în flotă, în următorii 3 ani - Airbus A220 și Airbus 320-200 NEO.

În urmă cu doi ani, Aegean Airlines și-a extins cota de participare la 51% din capitalul companiei aeriene Animaw Wngs, de la 25% anterior, restul acțiunilor fiind controlate de Memento Group, deținut de Cristian Pandel, Christian Tour Holding.

Primul pachet, de 25%, fusese cumpărat în plină pandemie, în martie 2020. Compania era lansată la acel moment de două luni, numai pentru curse charter, ca parte a Memento Group, controlat de frații Pandel.

FOTO A început producția celor 100 de troleibuze care vor circula în București CITEȘTE ȘI FOTO A început producția celor 100 de troleibuze care vor circula în București

Compania aeriană Anima Wings a inaugurat în iulie 2020 primele sale curse cu prima sa aeronavă, Airbus A320-200, beneficiind de configurația aeronavelor din flota Aegean Airlines. La acel moment, Aegean Airlines deținea 25% din acțiuni.

Christian Tour este unul din cei mai mari turoperatori de pe piața autohtonă. Înființată în 1997, compania este deținută de Cristian Pandel și este prezentă atât în țară, prin agenții proprii și francize, cât și în străinătate, în Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și SUA prin grupul de firme al cărei fondator este – Memento Group.

Memento Group are operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova și SUA. 

Brandul Christian Tour este parte din Memento Group, fondat de către frații Pandel. Grupul mai deține TUI Travel Center, Memento Holidays, Memento Bus, Memento Green, Animawings, Memex, Yuga, Biothic Pharma și FDA.

ULTIMA ORĂ RNF, echipa MotoGP al cărei acționar majoritar este o companie românească, a fost exclusă din campionat pentru sezonul 2024 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ RNF, echipa MotoGP al cărei acționar majoritar este o companie românească, a fost exclusă din campionat pentru sezonul 2024

Christian Tour a ajuns la 55 de agenții la nivel național, dintre care 20 au fost deschise doar anul acesta.

Recent a achiziționat 51% din acțiunile agenției de turism Travel Plaza, aceasta fiind cea de-a doua achiziție realizată în 2023 de către companie, relevă datele Profit.ro.

Compania și-a crescut vânzările în 2023 cu 47% față de anul anterior, iar pentru 2024 vizează o creștere cu cel puțin 27%.

viewscnt
Afla mai multe despre
aegean airlines
animawings