Uniunea Europeană este de acord ca statul francez să ajute Air France cu șapte miliarde de euro

Uniunea Europeană este de acord ca statul francez să ajute Air France cu șapte miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2020

Comisia Europeană a aprobat, luni, acordarea de către statul francez a unui pachet de spriji în valoare de șapte miliarde de euro pentru compania aerienă Air France, în ideea de a atenua impactul economic al crizei coronavirusului, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sprijinul guvernamental în favoarea Air France a fost anunțat la data de 24 aprilie. Calificat drept unul "istoric" de ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, ajutorul va fi compus dintr-un împrumut în valoare de patru miliarde de euro acordat de un sindicat de șase bănci, și garantat de statul francez în proporție de 90%, precum și de un împrumut direct de trei miliarde de euro acordat de statul francez, scrie Agerpres.

Wizz Air lansează curse dinspre Abu Dhabi spre București, Cluj-Napoca, Budapesta, Katowice și Sofia CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează curse dinspre Abu Dhabi spre București, Cluj-Napoca, Budapesta, Katowice și Sofia

"Această garanție și acest împrumut, în valoare de șapte miliarde de euro, acordate de Franța vor oferi Air France lichiditatea de care are nevoie pentru a face față impactului pandemiei de coronavirus", a declarat comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager. "Statele membre sunt libere să conceapă măsuri în linie cu obiectivele lor de politică și normele UE", a adăugat oficialul european.

Executivul comunitar a subliniat că Franța a demonstrat faptul că toate celelalte posibile mijloace de a obține lichiditate de pe piață au fost deja analizate și epuizate. În plus, Franța a anunțat o serie de planuri pentru anumite politici ecologice cu privire la Air France, un lucru apreciat de Comisia Europeană.

Statul francez și cel olandez, care dețin fiecare 14% din acțiunile Air France-KLM, un grup care este lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa, ce oferă acces la o rețea care acoperă 314 de destinații în 116 țări, prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines și Transavia.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
uniunea europeana