Valeo, cu două uzine în România, a finalizat achiziția acțiunilor Siemens din parteneriatul care produce motoare electrice

Valeo, cu două uzine în România, a finalizat achiziția acțiunilor Siemens din parteneriatul care produce motoare electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 iul 2022

Tranzacția prin care Valeo a cumpărat cele 50% deținute de Siemens, în cadrul Valeo Siemens eAutomotive, a fost finalizată. Producătorul de componente auto vrea să readucă compania pe profit și se bazează pe contractul cu Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania germană Siemens și-a vândut integral pachetul de 50% din acțiunile deținute în parteneriatul cu cei de la Valeo, astfel că scapă de pierderile nesfârșite pe care VAleo Siemens eAutomotive le-a generat în ultimii ani. Vestea bună este că Valeo a reușit să semneze un cotract cu Renault Group, pentru a produce un motor electric performant, de 200 kW, ce va fi folosit pe viitoarele mașini electrice ale mărcii franceze.

Valeo s-a înțeles cu Siemens să plătească 277 milioane de euro pentru jumătate din compania înființată în 2016, atunci când marile proiecte de electrificare abia erau demarate. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat în industrie și mulți dintre constructorii auto și-au dezvoltat și produs propriile motoare electrice.

Compania franceză Valeo este principalul furnizor de motoare electrice pentru automobilele complet electrice și cele plug-in hybrid, din industria auto, cu o pondere de peste 90% din piață, potrivit informațiilor publicate de companie.

VIDEO & GALERIE FOTO Ford a predat oficial uzina de la Craiova turcilor de la Otosan. Nicolae Ciucă, prezent la ceremonie, a anunțat că va construi 18.000 de stații de încărcare CITEȘTE ȘI VIDEO & GALERIE FOTO Ford a predat oficial uzina de la Craiova turcilor de la Otosan. Nicolae Ciucă, prezent la ceremonie, a anunțat că va construi 18.000 de stații de încărcare

Compania înființată împreună cu Siemens nu va mai continua să existe ca atare, ea urmând să fie integrată în Valeo Powertrain Systems. Creșterile pe care le estimează șefii Valeo pentru această structură ar permite ca în 2025 să-și poată susține singură dezvoltarea, unul dintre argumente fiind creșterea comenzilor pentru motoare electrice, înregistrate de joint-venture, la 4 miliarde de euro, în ultimul an.

Valeo are două uzine în România, una la Mioveni, unde produce componente pentru Dacia, și alta la Timișoara, unde produce sisteme de iluminat pentru diferite companii auto.

Valeo Siemens eAutomotive are sediul în Germania, are 4000 de angajați și unități de producție în Germania, Ungaria, Polonia și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
valeo siemens
motoare elctrice
valeo renault