Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut cu peste 27%

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut cu peste 27%
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2023

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 18,4% în primul semestru din 2023, la 949.729 unități, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În primele șase luni din acest an, Dacia a vândut 15.404 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 27,19% față de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 12.111 unități, scrie Agerpres.

Proprietarul Instagram a lansat rivalul Twitter în 100 de țări. Noua rețea socială Meta, o amenințare pentru platforma lui Elon Musk. Zuckerberg: \ CITEȘTE ȘI Proprietarul Instagram a lansat rivalul Twitter în 100 de țări. Noua rețea socială Meta, o amenințare pentru platforma lui Elon Musk. Zuckerberg: "Cinci milioane de conturi, create în patru ore"

În primul semestru din 2023, vânzările de vehicule electrice pe baterii au crescut cu 32,7%, iar cota lor de piață a ajuns la 16,1%.

În topul celor mai bine vândute modele în primele șase luni din acest an se află Ford Puma, Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai, Tesla Model Y și Hyundai Tucson.

Datele SMMT arată că vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 25,8% în iunie, la 177.266 unități, a 11-a lună de creștere consecutivă, deși volumele rămân sub nivelul de dinaintea pandemiei.

Luna trecută, vânzările de vehicule electrice pe baterii au urcat cu 39,4%, iar cota lor de piață a ajuns la 16,1%. În acest context, Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit a cerut reducerea TVA în cazul punctelor publice de încărcare, pentru stimularea adoptării vehiculelor electrice.

Șoferii care își pot încărca acasă mașinile plătesc TVA doar 5%, iar cei dependenți de rețeaua publică plătesc TVA 20%, conform SMMT.

Surpriză - Aeroitalia vrea să cumpere o companie aeriană românească CITEȘTE ȘI Surpriză - Aeroitalia vrea să cumpere o companie aeriană românească

În iunie, Dacia a vândut 2.354 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 0,76% față de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.372 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în iunie se află Tesla Model Y, Ford Puma, Vauxhall Corsa, Hyundai Tucson și Nissan Juke.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie