Vicepreședintele Tesla responsabil cu programul Autopilot a părăsit compania

Vicepreședintele Tesla responsabil cu programul Autopilot a părăsit compania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 apr 2018

Tesla a anunțat că Jimm Keller, șeful diviziei care se ocupa cu dezvoltarea software-ului Autopilot, vicepreședinte al companiei, a părăsit compania. Acesta va lucra la cel mai mare producător de cipuri, Intel, după ce anterior a lucrat pentru AMD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful diviziei Autopilot de la Tesla a plecat din companie, potrivit unui anunț făcut de un purtător de cuvând al producătorului de automobile electrice. Acesta a fost angajat în urmă cu doi ani, venind de la producătorul de cipuri AMD. La Tesla a deținut funcția de vicepreședinte și a coordonat zona de hardware low-voltage, Autopilot software și infotainment.

În locul lui Keller, dezvoltarea Autopilot va fi coordonată de Pete Bannon, care  lucrează de asemenea de doi ani pentru Tesla, anterior fiind angajat al Apple, iar directorul Autopilot Vision și AI, Andrej Karpathy, va prelua și partea de software.

FOTO BMW Concept iX3, prezentat la Beijnig ca un studiu pentru viitorul SUV electric, ce va fi produs în China CITEȘTE ȘI FOTO BMW Concept iX3, prezentat la Beijnig ca un studiu pentru viitorul SUV electric, ce va fi produs în China

Mai mulți executivi de top din cadrul Tesla au părăsit compania în ultimele luni, atât din zona de producție, cât și din cea financiară.

Departamentul care se ocupă cu dezvoltarea programului Autopilot, cel care permite vehiculului să se deplaseze fără șofer, a fost sub un asalt fără precedent în ultimele luni, după ce un automobil Tesla Model X a lovit mortal o persoană, pe o autostradă din California.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
autopilot