VIDEO & FOTO Noi detalii despre BMW Seria 8 Coupe: acesta va fi creat pe baza lui M8 GTE

VIDEO & FOTO Noi detalii despre BMW Seria 8 Coupe: acesta va fi creat pe baza lui M8 GTE
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 apr 2018

BMW a oferit noi detalii despre viitorul Serie 8 Coupe, anunțând că acesta va fi derivat din modelul de competiție M8 GTE. În acest moment, mașina se află în teste, fiind pregătită de lansarea din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BMW Serie 8 se află în teste în această perioadă, dar versiunea de competiție M8 GTE se află deja angrenată încă din luna ianuarie în competiții de anduranță. Cei de la BMW au confirmat acum că acest model exotic va sta la baza versiunii de serie ce va fi lansată în cursul acestui an și care ar putea deveni un hit în rândul cumpărătorilor cu bani și care doresc un automobil de excepție.

Modelul care este testat în Țara Galilor este vârful de gamă, M850i xDrive Coupe, n vehicul la superlativ care are sub capotă un motor V8, tracțiune integrală, diferențial blocant activ pe puntea spate, suspensie M adaptivă Professional cu stabilizare activă a ruliului și direcția activă integral.

Motorul este o premieră în gama BMW, are un cuplu maxim de 750 Nm, o putere de 530 CP și este controlat de funcția Driving Experience Control, care reglează nivelul puterii și acustica motorului. De asemenea, funcția amortizoarelor controlate electronic, sistemul de control al stabilității DSC (Dynamic Stability Control) și sistemul de tracțiune integrală sunt adaptate cu precizie pentru modul de condus selectat.

"Lucrul care impresionează întotdeauna când testezi noul BMW Seria 8 Coupé este adaptabilitatea acestuia", spune Markus Flasch, project manager BMW Seria 8. "Atunci când conducătorul își exprimă dorințele în ceea ce privește confortul și sportivitatea prin utilizarea pedalei de accelerație sau prin apăsarea unui buton, automobilul se adaptează imediat la fiecare setare."

"Noul BMW Seria 8 Coupé va fi disponibil exclusiv cu anvelope mixte. Acest lucru ne-a oferit posibilitatea ca, prin coordonarea sistemelor de control al suspensiilor, să exploatăm potențialul roților spate mai late pentru a obține caracteristici de manevrabilitate deosebit de sportive", a declarat Jos Van As, director de aplicare a suspensiei. "De asemenea, valorile mai mari de înclinare ale tuturor roților și caracteristicile elastocinetice reglate în mod special conduc la realizarea unor viteze de virare extrem de ridicate înainte de intervenția electronicii. Așa că cei care doresc pot conduce și pe circuit cu DSC activ."

Puterea motorului cu opt cilindri este transferată prin intermediul transmisiei Steptronic sport, cu opt trepte, care a fost dezvoltată suplimentar și care este caracterizată prin rapoarte extinse și timpi de schimbare reduși suplimentar.

BMW Seria 8 Coupé va fi disponibil pentru comenzi în cea de-a doua jumătate a anului 2018. Potrivit descrierii BMW, cifra 8 în denumirea modelului se referă la poziția proeminentă a noului model în gama de produse a BMW. Așa cum a fost cazul cândva pentru BMW Z8 și cum este în prezent pentru BMW i8, aceasta înseamnă automobile foarte sportive și pline de emoție.

VIDEO & FOTO Noi detalii despre BMW Seria 8 Coupe: acesta va fi creat pe baza lui M8 GTE

VIDEO & FOTO Noi detalii despre BMW Seria 8 Coupe: acesta va fi creat pe baza lui M8 GTE

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
serie 8
m8