VIDEO A doua generație Nissan Leaf a primit 5 stele EuroNCAP la cel mai dur test din istorie

VIDEO A doua generație Nissan Leaf a primit 5 stele EuroNCAP la cel mai dur test din istorie
scris 25 apr 2018

EuroNCAP, organizația indenpendentă care testează nivelul de siguranță al autoturismelor vândute pe piața europeană, a anunțat rezultatele testului la care a fost supus Nissan Leaf, primul test cu noile condiții dure de verificare.

Organizația EuroNCAP a modificat începând de anul acesta condițiile de testare, fiind introduse noi standarde și noi verificări. Printre acestea se numără tehnologiile de siguranță, cum este detecția cicliștilor și pietonilor, împreună cu frânarea de urgență.

Alte tehnologii testate de noile norme EuroNCAP sunt detecția pietonilor pe întuneric și vizibilitate redusă, Emergency Lane Keeping (menținerea benzii de urgență), care ar trebui să asigure menținerea benzii și pe drumurile nemarcate, dar și revenirea mașinii pe banda de rulare la depășirile bruște.

EXCLUSIV Top 30 autoturisme: Schimbări pe piața din România, unele modele pierd clienți, niciun autovehicul premium nu mai prinde clasamentul. Care sunt cele mai înmatriculate mașini după dispariția taxei auto CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Top 30 autoturisme: Schimbări pe piața din România, unele modele pierd clienți, niciun autovehicul premium nu mai prinde clasamentul. Care sunt cele mai înmatriculate mașini după dispariția taxei auto

Primul autoturisme testat în aceste condiții a fost Nissan Leaf, a doua generație a automobilului electric dezvoltat de japonezi. Rezultatul a fost impresionant, cu 5 stele și scoruri foarte mari pentru noul model. Leaf dublează astfel scorul obținut în 2011 de prima generație, care a fost la acel moment primul automobil electric testat vreodată de EuroNCAP. Leaf a obținut 93% punctaj pentru protecția adulților, 86% protecție copii, 71% protecția pietonilor și bicicliști (Vulnerable Road Users) și 71% pentru siguranța asistată.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
leaf
euroncap