VIDEO ANUNȚ Prima țară europeană care permite mașinilor să circule singure pe drumurile publice

VIDEO ANUNȚ Prima țară europeană care permite mașinilor să circule singure pe drumurile publice
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 apr 2023

Marea Britanie a devenit prima țară europeană care permite mașinilor să circule singure pe drumurile publice, Guvernul acordând Ford permisiunea de a-și activa sistemul BlueCruise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șoferii vor putea să-și ia mâinile de pe volan, dar trebuie să fie totuși atenți la ceea ce face mașina, cu un sistem de alertă, arată The Independent.

FOTO VW ID.7 – „Passatul electric” a fost dezvăluit înainte de premiera mondială. Surpriză stricată CITEȘTE ȘI FOTO VW ID.7 – „Passatul electric” a fost dezvăluit înainte de premiera mondială. Surpriză stricată

Ford a primit aprobarea de la Departamentul de Transport pentru a lansa sisteemul BlueCruise, disponibil doar pe Ford Mustang Mach-E 2023, un vehicul pur electric care costă peste 50.000 de lire sterline.

La un cost de 17,99 lire sterline pe lună, BlueCruise va controla direcția, accelerația, frânarea și poziționarea benzii și va menține distanțe sigure față de vehiculele din față. 

BlueCruise a fost aprobat pentru utilizare pe 2.300 de mile de autostrăzi, marea majoritate a rețelei Marii Britanii, ceea ce înseamnă că, teoretic, o mașină ar putea circula de la Exeter până la Perth fără intervenție umană.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ford