VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează

VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Pe șantierul lotului 2 Mizil-Pietroasele al Autostrăzii Moldovei A7 (Ploiești-Buzău), se lucrează atât la corpul autostrăzii, cât și la structuri (poduri și pasaje), transmit autoritățile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Stadiul lucrărilor este următorul:

au fost finalizate 22 din 29 podețe și se lucrează la restul de 7 podețe

VIDEO&FOTO - Au început lucrările la tunelurile Lugoj-Deva. Umbrărescu angajează mineri CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO - Au început lucrările la tunelurile Lugoj-Deva. Umbrărescu angajează mineri

se execută lucrări de montare a liselor de parapet, urmând să fie turnată placa de suprabetonare la podul peste pârâul Valea Ceptura II (km 22+134)

a fost armată placa de suprabetonare aferentă podului peste pârâul Ghighiu (km 22+600)

continuă armarea radierelor la Pila 1 și Culeea 1 aferente pasajului pe DJ102D peste autostradă (km 23+732) și pasajului pe DJ100C peste autostradă (km 20+809)

a fost finalizată montarea predalelor aferente podului peste pârâul Râiosu (km 27+294) și urmează montarea liselor de parapet și turnarea plăcii de suprabetonare

Un nou sector din autostrada București-Brașov (A3) intră în linie dreaptă CITEȘTE ȘI Un nou sector din autostrada București-Brașov (A3) intră în linie dreaptă

se montează predalele prefabricate din beton la pasajul peste autostradă de la (km 29+263)

au fost montate grinzile prefabricate, predalele, lisele de parapet aferente podului peste pârâul Naianca (km 34+369)

au fost montate grinzile prefabricate aferente podului peste pârâul Leoteasca (km 45+407) și se lucrează la montarea predalelor

a fost realizată rețeaua electrică pentru iluminat pe o lungime de 9 km

s-au asfaltat sensurile giratorii ce intersectează DJ100C

EXCLUSIV Vânzările Dacia la nivel global au reînceput să crească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzările Dacia la nivel global au reînceput să crească

se așterne stratul de fundație din balast între podurile de la km 22+134 și km 22+606

se lucrează la stabilizarea umpluturilor și strat de formă între km 33+800 - km 49+350

au fost realizate șanțurile de scurgere a apelor pluviale pe o lungime de 14 km

se realizează forajul orizontal în vederea relocării conductei de gaz OMV Petrom

"Pentru darea în trafic cat mai repede a acestui lot, este nevoie de o colaborare foarte strânsă între factorii implicați, implicit între constructorii asociați pentru realizarea acestuia", avertizează oficialii.

Autostrada Moldovei A7 este prima autostradă a României pe care se lucrează integral, pe toți cei 320 km, 13 din 13 loturi, iar la finalul execuției, va lega Moldova de Muntenia.

Recent, autoritățile au transmis noi imagini și de pe Autostrada A7 Buzău - Focșani, tronsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani (10,94 km) 

Deschiderea este programată pentru acest an.

FOTO Astra Arad a livrat capitalei un nou tramvai CITEȘTE ȘI FOTO Astra Arad a livrat capitalei un nou tramvai

Antreprenor: Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL;
Durată contract: 20 de luni (execuție);
Valoare contract: 763,720,833 de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: Programul Național De Redresare Și Reziliență (PNRR);
Ordin de începere: 05.12.2022;
Stadiu actual: 29%;
Termen deschidere: 2024.

Lucrările și pe cele 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău- Focșani (82,44 km), secțiune a A7, au fost reluate, constructorul român UMB înregistrând până acum progrese fizice cuprinse între 26% și 29% pe cele 4 tronsoane, anunțau recent autoritățile.

Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate Tronsoanele 1 (Buzău-Vadu Pașii, 4,6 km0 și 4 (Mândrești- Munteni, 10,94 de km).

Tronsoanele 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat, 30,8 km) și 3 (Râmnicu Sărat- Munteni, 36,1 km) au termene contractuale de finalizare anul 2025.

VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu CITEȘTE ȘI VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu

Cele 4 tronsoane, a căror construcție este finanțată prin PNRR, au o valoare însumată de 4,23 miliarde de lei (fără TVA).

Creșterea progresivă a ritmului de lucru va face posibilă deschiderea circulației anul acesta pe cel puțin 10,94 km din această secțiune a A7 (parte din Autostrada Moldovei).

Autoritățile au prezentat recent și iimagini aeriene de la lucrările demarate recent la nodul rutier de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8, în zona Pașcani – Sodomeni, județul Iași. 

UMB a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România, de la intersecția autostrăzilor A7 și A8, în zona Pașcani – Sodomeni, județul Iași.

Lucrările sunt parte a proiectului Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani (Lot 3, Mircești – Pașcani).

FOTO CFR lansează „Trenul Unirii CITEȘTE ȘI FOTO CFR lansează „Trenul Unirii

Constructorul are mobilizate în acest punct aproximativ 70 de utilaje și 50 de autobasculante.

Antreprenor: ASOCIEREA S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.
Lungime Lot 3: 28,094 km;
Data semnare contract: 15.02.2023
Durată execuție: 30 luni;
Valoare contract: LOT 3: 1.765.928.288,22 lei fără TVA;
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile - PNRR

În noiembrie, Executivul a aprobat, prin memorandum, negocierea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7 România – Cofinanțare aferentă Mecanismului de Redresare și Reziliență B – și a semnării acestuia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin acest memorandum, Ministerul Finanțelor solicită Ministerului Afacerilor Externe acordarea împuternicirii de semnare a contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 de milioane euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7.

Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană

„Un prim contract de finanțare, în valoare de 600 milioane euro, a fost semnat între România și BEI în data de 14 iunie 2023 și este destinat sprijinirii realizării unor secțiuni din cadrul autostrăzii A7, în lungime de 319 km (Ploiești – Pașcani). Acesta a fost aprobat în Parlament. Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcția unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2 x 2 benzi de circulație, între Ploiești și Pașcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secțiuni: Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focșani, cu o lungime de 82,44 km; Focșani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Pașcani, cu o lungime de 77,39 km”, se precizează în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca europeană de investiții
autostrada a7