VIDEO Avionul ucrainean prăbușit în Iran - O înregistrare pare să arate cum o rachetă lovește un obiect deasupra Teheranului

VIDEO Avionul ucrainean prăbușit în Iran - O înregistrare pare să arate cum o rachetă lovește un obiect deasupra Teheranului
scris 10 ian 2020

O înregistrare video transmisă CNN și New York Times arată o rachetă care zboară pe cerul Teheranului miercuri și care lovește un obiect. În jurul acelei ore, avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit la puțin timp de la decolarea de pe aeroportul din capitala iraniană.

CNN precizează că nu poate verifica autenticitatea înregistrării, dar clădirile care pot fi văzute par similare celor din suburbia Parand a capitalei iraniene. Avionul ucrainean s-a prăbușit la nord de această suburbie, scrie News.ro.

Imaginile, trimise CNN și  New York Times, arată o lumină pe cer, care se mișcă de la stânga la dreapta și apoi explodează.

Blue Air lansează opt noi rute de zbor din România CITEȘTE ȘI Blue Air lansează opt noi rute de zbor din România

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat joi că se pare că o rachetă iraniană a doborât avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord prăbușit miercuri, la puțin timp de la decolarea de pe aeroportul din Teheran, relatează Reuters.

Joi, un oficial american, care invoca date primite prin satelit a declarat că Washingtonul a stabilit, cu un înalt grad de certitudine, că avionul a fost doborât de rachete. Același oficial a relatat că avionul ucrainean, un Boeing 737-800, a fost urmărit de radarul iranian,

Alți doi oficiali americani au firmat că, în opinia Washingtonului, avionul a fost doborât accidental, conform Reuters.

Șeful Aviației civile iraniene Ali Abedzadeh a calificat drept ”zvonuri ilogice” informațiile conform cărora Iranul este vinovat de prăbușirea avionului ucrainean.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion prabusit
iran
racheta