VIDEO Cele mai sigure mașini testate de EuroNCAP în 2017

VIDEO Cele mai sigure mașini testate de EuroNCAP în 2017
scris 11 ian 2018

Organizația EuroNCAP a publicat lista celor mai sigure mașini pe baza testelor realizate în 2017, un an plin, după cum spun reprezentanții EuroNCAP, cu peste 70 de modele testate.

Testele EuroNCAP sunt departe de a fi exhaustive în materie de siguranță, însă reprezintă singurul reper pe baze tehnice legat de gradul de siguranță al vehiculelor din Europa. Nivelul de dificultate al testelor a crerscut sistematic în fiecare an, acoperind acum nu doar comportamentul mașinilor la impact, ci și gradul de echipare cu tehnologii de asistare, capabile să reducă riscurile la care sunt supuși pasagerii din autoturisme în accidente.

Marca Volkswagen este cea care ia trofeul cu cele mai multl modele „best in class”, respectiv VW Polo în clasa supermini, VW T-Roc, în clasa SUV-urilor mici, și VW Arteon în clasa executive. La rândul ei, marca Volvo și-a apărat reputația cu modelul XC60, care a fost modelul cu cea mai bună performanță peste toate segmentele.

EXCLUSIV Metrorex va lansa procedura pentru montarea pe peroane a unor uși portpalier, după crima din această lună CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Metrorex va lansa procedura pentru montarea pe peroane a unor uși portpalier, după crima din această lună

Iată și cele șase premii EuroNCAP 2017

Executive - VW Arteon

Large Off-Road - Volvo XC60

Small Off-Road - VW T-Roc

Supermini - VW Polo

Small MPV - Opel Crossland X

Small Family Car - Subaru XV and Subaru Impreza

 

Potrivit celor de la EuroNCAP, cele mai multe din modelele testate în 2017 au fost modele noi, lansate pentru prima dată pe piață, noile tehnologii introduse pe acestea fiind cele care au generat un comportament de 5 stele la teste. Modelele vechi, care au primit doar un face-lift sau au venit ca noi generații pe o platformă mai veche, s-au comportat mai puțin strălucitor.

Printre tehnologiile care au schimbat criteriile de testare în 2017 s-a numărat sistemul de frânare automată la detecția pietonilor, introdus pentru prima dată în 2016, și care a fost disponbil deja pe 82% din mașinile testate anul trecut. Mai mult, 62 dintre mașinile testate au avut acest echipament disponibil în standard. De asemenea, sistemele de asistență pentru viteză (limitatoare de viteză), au echipat 92% din mașinile testate și au fost prezentate în standard la 82% din mașini. La capitolul protecția copiilor, 96% din modelele testate au au avut instalat sistemul i-Size pentru legarea scaunelor, pe cel puțin două locuri, iar 94% din mașini au avut limitatoare de greutate pentru scaunele din spate și centuri pretensionate, ca dotare standard.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
euroncap
teste siguranta
cele mai sigure masini