VIDEO Dacia a reînceput producția de automobile la Mioveni

VIDEO Dacia a reînceput producția de automobile la Mioveni
scris 4 mai 2020

Dacia a confirmat că a repornit activitatea la Uzina de Vehicule din Mioveni, unde muncitorii vor lucra în trei schimburi.

La uzina Mecanica și Șasiuri, lucrul se desfășoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la direcția Logistică România, într-un singur schimb. Din 11 mai, uzina Vehicule va funcționa în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu redemararea uzinelor Groupe Renault din lume. 

Anterior, producția a fost reluată parțial, în 21 aprilie, la uzina Mecanica și Șasiuri și în departamentul Presaj, la uzina Vehicule.

Piața auto la nivel global a scăzut cu 40% în luna martie, din cauza pandemiei, cu mult peste declinul din 2008 CITEȘTE ȘI Piața auto la nivel global a scăzut cu 40% în luna martie, din cauza pandemiei, cu mult peste declinul din 2008

Din prima zi de lucru a reluării parțiale, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților. Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectând distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia repornire productie