VIDEO Elon Musk, către acționarii Tesla: Vom produce 2 milioane de automobile anual

VIDEO Elon Musk, către acționarii Tesla: Vom produce 2 milioane de automobile anual
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 aug 2022

Elon Musk, șeful Tesla, a anunțat acționarii că intenționează să ajungă la un volum al producției de 2 milioane de automobile, în toate fabricile sale, pe măsură ce acestea vor crește ritmul de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla mizează pe noile uzine din Berlin și Texas, pentru a produce și pentru a vinde mai multe mașini, șeful companiei, Elon Musk fiind optimist în legătură cu acest plan. Musk visează la momentul la care va ajunge să producă 20 de milioane de automobile anual, un vis care depășește orice prognoze realiste bazate pe consumul de vehicule al planetei. Până atunci, Musk spune că va atinge încă din acest an un volum lunar de producție care să permită ca în 2023 să fie produse 2 milioane de vehicule, după ce în prezent uzinele produc la o rată anualizată de 1,5 milioane de vehicule.

INFOGRAFICE Impactul plafonării prețurilor la carburanți. MOL, cele mai reduse vânzări în România din istorie. Cele din Ungaria au crescut artificial cu peste 50% CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Impactul plafonării prețurilor la carburanți. MOL, cele mai reduse vânzări în România din istorie. Cele din Ungaria au crescut artificial cu peste 50%

Musk a spus că a rezolvat problemele de producție din cele două noi uzine, Texas șși Berlin, unde liniile nu reușeau să urce la ritmul stabilit de companie.

Planurile lui Elon Musk prevăd construirea de noi fabrici, în următorii ani, astfel încât acestea să acopere un volum al cererii tot mai mare. Afaceristul american nu ține însă cont de evoluția principalilor săi competitori, care cresc sistematic atât numărul de modele electrice lansate, cât și numărul de unități vândute, acoperind din ce în ce mai mult cererea de vehicule electrice de pe piețele globale. De altfel, Volkswagen Grup, Hyundai – Kia și cele două mari companii chineze BYD și SAIC au început să câștige tot mai mult cotă de piață, astfel că Tesla a coborât în 2022 la 19%, față de 22,7% cât avea în 2021.

Elon Musk intenționează să anunțe în curând cea de-a cincea locație a unei uzine Tesla, care ar urma să crească capacitatea de producție a mărcii cu peste 500.000 de vehicule anual, în momentul în care va ajunge la capacitate maximă. În total, pentru a ajunge la volumul dorit de Musk, 20 de milioane anual, este nevoie de cel puțin 10 fabrici, după cum spune șeful Tesla.

Cele mai vândute mărci de mașini electrice din Europa: Tesla a fost depășită și are deja mai multe probleme CITEȘTE ȘI Cele mai vândute mărci de mașini electrice din Europa: Tesla a fost depășită și are deja mai multe probleme

Anul viitor, după cum a mai anunțat șeful Tesla, va începe producția pickup-ului Cybertruck, care încă nu a fost prezentat în versiunea de serie. Clienții au început să facă rezervări pentru acest model încă de acum trei ani.

Anul trecut, Tesla a produs în cele două uzine, din SUA și China, puțin 1 milion de autovehicule. Modelul cel mai vândut a fost Model 3, însă SUV-ul Model Y a început să câștige teren și este deja în prezent cel mai vândut automobil al mărcii. Declinul vânzărilor lui Model 3 ar putea și el să dea peste cap planurile lui Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk