VIDEO Firea pregătește decizia pentru taxa Oxigen

VIDEO Firea pregătește decizia pentru taxa Oxigen

Foto: Incquam Photos / Ilona Andrei

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2020

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis vineri un mesaj video pe Facebook, în care a precizat că va anunța luni decizia în privința taxei Oxigen.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar Primăria Capitalei a transmis anterior că va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie. La începutul lunii februarie, însă, Firea, a declarat că municipalitatea va organiza un referendum pentru introducerea vinietei Oxigen dacă ”se dorește acest lucru”.

Detalii legate de noua taxă pot fi aflate AICI.

"Oxigen pentru București este un proiect mai amplu, de aceea el va continua, dar în ceea ce privește concret vinieta Oxigen, în urma mesajelor dumneavoastră, decizia o anunț luni", a anunțat vineri Gabriela Firea în mesajul video.

Ea a spus că a decis să facă un referendum pe Facebook, având în vedere decizia "foarte sensibilă, foarte delicată" în privința vinietei Oxigen, scrie Agerpres.

Dacia se află într-o situație “critică”: renunță la investiții, cu riscul de a pierde ajutorul de stat, și pune presiune pe angajați pentru “moderarea” salariilor CITEȘTE ȘI Dacia se află într-o situație “critică”: renunță la investiții, cu riscul de a pierde ajutorul de stat, și pune presiune pe angajați pentru “moderarea” salariilor

"Am inițiat referendumul de pe Facebook în care vă consult în legătură cu vinieta Oxigen, pentru că de la 1 martie ar fi urmat să fie aplicate anumite amenzi pentru cei care intrau în zona din centrul Capitalei și aveau autoturisme non euro, euro 1 și euro 2 și pentru toate acestea și pentru euro 3 pentru cei care nu-și procură vinieta Oxigen. (...) Acum, fiind vorba de o decizie foarte sensibilă, foarte delicată, chiar dacă eu am venit anul trecut și am spus că este necesară această vinieta Oxigen pentru a elimina, pe cât posibil, din trafic acele mașini care poluează intens, așa cum s-a întâmplat în toate marile capitale europene și nu numai, și în orașele europene, valul de mesaje pe care le-am primit mă îndreptățește să cred că am procedat corect, acum, când vin în fața cetățenilor cu întrebarea: Doriți sau nu să se aplice vinieta Oxigen în Capitală", a adăugat Firea.

Gabriela Firea a precizat că așteaptă în continuare în weekend mesajele din partea cetățenilor, menționând că luni va anunța un răspuns concret.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
taxa oxigen