VIDEO & FOTO Audi a prezentat în premieră mondială conceptul activesphere

VIDEO & FOTO Audi a prezentat în premieră mondială conceptul activesphere
scris 27 ian 2023

Audi a prezentat în premieră mondială concepul activesphere, „o simbioză  de eleganță, practicabilitate și capabilitate”, așa cum a fost descris de companie. Conceptul este un amestec de stiluri și caroserii, astfel încât este dificil de atribuit unui segment.

Evenimentul „Celebration of Progress” al mărcii Audi, cu trimitere la sloganul „Progres prin tehnologie” pe care îl are de foarte mulți ani, a fost locul în care cel de-al patrulea concept din seria Sphere și-a făcut apariția în public, după ce primele trei fuseseră dezvăluite anul trecut.

Silueta conceptului activsphere amintește de un coupe, dar toate celelalte trăsături sunt specifice unui SUV, inclusiv roțile mari și garda înaltă. De altfel, descrierea scurtă făcută în cursul prezentării este de „electric crossover coupe”. Mașina este dedicată activităților diverse, sporturi, călătorii la munte, „într-o mașină care te poate duce oriunde”. Toate elementele de design de la exterior sunt discrete și, în același timp, transmit putere.

Farurile cu LED, cu o suprafață foarte mică, preiau conturul regăsit la modele de serie ale mărcii, în timp ce dispariția unei grile de aer transmite clar că est evorba despre un vehicul electric. În același timp, conturul extrem de curbat, organic, trimite către mașinile anilor 60, când siluetele mașinilor sport păreau a fi modelate din lut. Partea din spate este una complet atipică, având un unghi al lunetei extrem de pronunțat, care se termină cu o zonă a portbagajului aproape ascuțită, amintind pe alocuri de vechile modele Porsche.

VIDEO & FOTO Audi a prezentat în premieră mondială conceptul activesphere

Cei de la Audi spun că designul a fost încredințat echipei de design din Malibu, un loc celebru, fiind evident că a fost căutat publicul din SUA, pe care marca germană și-l dorește atât de mult. „Activesphere este unic. Este un nou tip de crossover care combină inteligent eleganța lui Audi Sportback, pracbilitatea unui SUV și capabilitățile reale de offroad”, spune Gael Buzyn, șeful studiolui de design Audi, din Malibu.

VIDEO & FOTO Audi a prezentat în premieră mondială conceptul activesphere

Din punct de vedere al sistemului de propulsie, Audi subliniază încă o dată că activesphere este, la fel ca primele trei concepte din serie, nu doar electric, ci și pregătit pentru conducerea autonomă. Are o arhitectură pe 800 de volți, cu o autonomie care atinge 600 de km.

Renault lansează kit-ul electric pentru mașinile vechi, la jumătate din prețul unui Spring CITEȘTE ȘI Renault lansează kit-ul electric pentru mașinile vechi, la jumătate din prețul unui Spring

Dimensiunile conceptului sunt tipice unui vehicul de clasă mare, cu 4,98 metri lungime și un ampatament de aproape 3 metri, care oferă spațiu generos pasagerilor, dar și loc pentru bagaje.

Garda la sol, de 21 cm, poate fi crescută cu până la 4 centimetri, cu ajutorul suspensiei reglabil, dar și coborâtă, pentru o stabilitate crescută pe asfalt.

VIDEO & FOTO Audi a prezentat în premieră mondială conceptul activesphere

Celelalte concepte din familia Sphere prezentate de Audi au fost urbansphere, un monovolum cu aere de wagon, cu linii dinamice și tehnologie de ultimă oră, grandsphere concept, cel mai spectaculos dintre cele patru, un Grand Tourer electric care nu seamnă cu niciun automobil din prezent sau din trecut, dar pare că adună laolaltă toată istoria automobilului, ți skysphere, un roadster la fel de spectaculos, cu proporții de veritabilă mașină sport, cu dimensiuni de lux (peste 5 metri) și tehnologie cât să împrumute la alte 3 – 4 mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi activesphere
audi concept
audi suv electric