VIDEO&FOTO General Motors își schimbă logo-ul și strategia de piață, în era electrificării automobilelor

VIDEO&FOTO General Motors își schimbă logo-ul și strategia de piață, în era electrificării automobilelor
scris 12 ian 2021

General Motors mărește lista companiilor auto și mărcilor auto care își schimbă logo-ul în era noilor motorizări electrice. Compania americană a anunțat noua strategie de imagine și de marketing, axată pe ideea de electrificare.

General Motors, companie care este creditată cu dezvoltarea primelor automobile de serie cu propulsie electrică, din perioada modernă, în anii 90 ai secolului trecut, marchează trecerea la mobilitatea electrică cu un nou logo, o nouă strategie de marketing și o nouă imagine corporate.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Noua imagine a General Motors are în centru noul logo, realizat cu litere mici, albastre, litera m fiind subliniată. Campania de promovarea noii imagini se numește „Everybody in” și se axează pe promovarea platformei Ultium, destinată vehiculelor electrice. GM va începe din acest an să lanseze o serie de 30 de  modele complet electrice dezvoltate pe această platformă. Strategia utilizării sloganului „Everybody in” mizează pe un „call to action” care să atragă atenția asupra transformării companiei care vrea să creeze „o lume cu zero accidente, zero emisii și zero ambuteiaje”.

Clasificarea și ierarhizarea managerilor – sistemul Managero CITEȘTE ȘI Clasificarea și ierarhizarea managerilor – sistemul Managero

„Sunt momente în istorie când totul se schimbă. Puncte de inflexiune. Credem că un astfel de punct este acum cel pentru adoptarea în masă a vehiculelor electrice”, a declarat Deborah Wahl, director de marketing global al GM. „Așa cum nu s-a mai întâmplat niciodată până acum, avem soluții, capabilitate, tehnologie și amploare pentru a pune pe toată lumea într-un automobil electric. Identitatea noastră de marcă și campania sunt desenate pentru a reflecta asta”.

Campania „Everybody in” are trei teme pe care le abordează: atragerea noii generații de cumpărători și accelerarea adoptării vehiculelor electrice, demonstrarea poziției de lider al GM în zona vehiculelor electrice, care include și investițiile în acest tip de vehicule până în 2025 și lansarea de 30 de noi modele, și promovarea gamei, performanței și flexibilității platformei Ultium.

VIDEO&FOTO General Motors își schimbă logo-ul și strategia de piață, în era electrificării automobilelor

Printre primele modele dezvoltate pe platofmra Ultium ce vor fi lansate în curând se numără GMC Hummer EV (o nouă generație electrică a celebrului Hummer) și Cadillac Lyriq, limuzina electrică a cunoscutei mărci de lux. Printre caracteristicile platforimei se numără o autonomie incredibilă, de peste 700 km, cu o singură încărcare.

Au fost anunțate finalistele Car of the Year 2021. Dacia s-a luptat cu cel mai bun model al său din istorie, Sandero CITEȘTE ȘI Au fost anunțate finalistele Car of the Year 2021. Dacia s-a luptat cu cel mai bun model al său din istorie, Sandero

GM mai precizează că va utiliza în campania sa influenceri din toate domeniile pentru a transmite mesajele sale.

General Motors a trecut în ultimul deceniu printr-o serie de transformări radicale, venite după un faliment răsunător, care au inclus închiderea sau vânzarea unor mărci celebre și restructurarea severă a afacerii, prin retragerea de pe unele piețe importante, cum este cea din Europa. La finalul acestei transformări, General Motors a rămas a treia companie din lume ca volum și are una dintre cele mai profitabile afaceri din industria auto. În prezent, GM mai vinde mașini sub trei branduri consacrate, Chevrolet, Buick și Cadillac, la care se adaugă marca destinată vehiculelor comerciale (vanuri și pickup-uri) GMC, precum și două mărci chinezești, Baojun și Wuling.

VIDEO&FOTO General Motors își schimbă logo-ul și strategia de piață, în era electrificării automobilelor

VIDEO&FOTO General Motors își schimbă logo-ul și strategia de piață, în era electrificării automobilelor

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
noul logo gm
ultium
masini electrice