VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă

VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2023

O porțiune de aproximativ 9 kilometri din Autostrada A0 Sud, între Jilava și Bragadiru, a fost deschisă astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, se va putea circula pe încă un tronson din Autostrada Bucureștiului, între Cornetu și Bragadiru și Jilava-1 Decembrie, lot cu care se ajunge la un total de 96 km de autostradă și drum expres finalizați în acest an. 

FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără noi locomotive din România, devenind unul dintre cei mai mari clienți al Softronic din țară CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără noi locomotive din România, devenind unul dintre cei mai mari clienți al Softronic din țară

Acest lot de autostradă are o lungime de 16,3 km și va fi dat în trafic tronsonul între DN5 (Jilava-1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru-Cornetu) care va permite astfel circulația rutieră între aceste zone la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei. 

Practic, permite circulația rutieră între aceste zone la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei, ocolind U.A.T.-urile Bragadiru, Cornetu, Măgurele, Jilava și 1 Decembrie. 

Lotul 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului are o lungime de 16,3 km și traversează orașul Bragadiru, orașul Măgurele și comunele Jilava și Vidra (Ilfov).

 

2023 se încheie cu deschiderea parțială a circulației pe Lotul 2 A0 Sud, unde lucrările sunt la un stadiu fizic de 98%.

Imediat după sărbători, în funcție de condițiile meteorologice, constructorul turc va relua execuția, astfel încât să finalizeze tot Lotul 2 (16,3 km), între Vidra și Bragadiru dar și Lotul 1 (16,9 km), între Glina și Vidra-ajuns și el la un stadiu fizic de 81%.

Se dorește, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 și DN6 (33,23 km), iar- din toamnă- între A1 și A2 (51,19 km).

Constructorul continuă lucrările pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, respectiv pentru încă aproximativ 7 km aferenți Lotului 1 Sud, în cel mai scurt timp, dar și până la nodul rutier dintre A0 și Autostrada Soarelui (A2).

Lucrările pentru construcția lotului 1 (16,9 km), au ajuns la un stadiu fizic de 81% iar cele de pe lotul 2 (16,3 km) au un stadiu fizic de 98%.

Cum vor circula trenurile de metrou în noaptea de Revelion CITEȘTE ȘI Cum vor circula trenurile de metrou în noaptea de Revelion

În prima parte a anului viitor, cele două loturi (33,23 km) trebuie să fie finalizate în totalitate de constructorul turc, asttfel încât să se poată circula pe 33,23 km între Glina și Bragadiru.

În ceea ce privește pasajul rutier peste autostradă de la Berceni, acesta va fi dat în trafic în 2 săptămâni, pentru a putea fi finalizate lucrările la nivel de autostradă și sub pasaj. 

VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă

Pe lotului 3, între Bragadiru și Joița (17,96 km), lucrările au ajuns la un stadiu de doar 56%. Pentru a finaliza lucrările în vara anului viitor, constructorul grec trebuie să găsească resursele necesare și să se mobilizeze mult mai bine, atenționează autoritățile.

Finalizarea celor 3 loturi ale semiinelului sudic al A0 va face posibilă circulația în regim de autostradă, între A1 și A2, pe 51,19 km.

Valoarea contractelor pentru construcția A0 Sud, finanțate din fonduri europene nerambursabile, este de 2,46 miliarde lei (fără TVA).

Anterior a fost relatat că, după ce, la final de noiembrie, au fost dați în trafic 10 din cei 19 kilometri ai Autostrăzii Capitalei (A0), lotul 2 din semi-inelul de Nord, doar aproximativ 10 km de pe semi-inelul de Sud de această dată (parte din cei 16 km ai lotului 2) vor putea fi folosiți de șoferi, începând de sâmbătă.

VEZI AICI ȘI VIDEO Primul camion de asfalt pe lotul 3 al Autostrăzii Bucureștiului. Amenințări însă cu rezilierea

Inițial, se aștepta ca de sâmbătă să se circule pe 23 de km de pe semi-inelul de Sud al Autostrăzii Capitalei – întregul lot 2 plus 7 km din lotul 1 (DN5 – DN4), la nivel de drum național.

VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate CITEȘTE ȘI VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate

Practic însă, se va circula doar pe 10 km, între DN 5 și DN 6, de la Jilava la Bragadiru. Alți 6 km ai lotului nu vor putea fi folosiți deoarece, deocamdată, nu există descărcare. Cauza: turcii de la Alsim Alarko nu au putut finaliza lucrarea din lipsa personalului în această perioadă a anului, arată sursa citată.

VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă

Așa că, fără parapeți despărțitori și alte elemente de siguranță, s-a luat decizia ca doar 10 km să fie deschiși circulației.

VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă

Surse din cadrul CNAIR au mai precizat că pe loturile 1 (A2-CF Jilava, 16,9 km, aflat într-un stadiu de realizare de 81% ) și 2 (16,3 km) de pe A0 Sud, ambele construite de turcii de la Alsim Alarko, trebuie să se circule până în luna iunie a anului viitor.

VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
drumir
a0