VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30

VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30
scris 2 nov 2019

Mazda România a anunțat prețurile pentru piața românească a noului model electric MX-30, acesta putând fi comandat deja de la dealeri.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Mazda MX-30, prima mașină electrică de serie a producătorului japonez, poate fi comandată și în România, potrivit anunțului făcut de reprezentanța locală a mărcii. MX-30 a fost lansat la Salonul Auto de la Tokyo și este disponibilă într-o variantă specială pentru lansare, la un preț de 33.900 euro. Mazda spune că MX-30, un crossover ce preia foarte mult din trăsăturile lui CX-30, „se diferențiază semnificativ față de alte mașini electrice prin obiectivul declarat de a păstra plăcerea de a conduce specifică Mazda”.

Prețul anunțat este comparabil cu cel al Renault Zoe, fiind totodată mai ieftin decât Nissan Leaf sau BMW i3. n același timp este cu aproximativ 10.000 de euro mai scump decât noul CX-30, având și dotări mai bune.

VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30

Printră trăsăturile noului model electric se numără ușile din spate, de mici dimensiuni, care se deschid în sens opus mersului, acest tip de uși fiind cunoscute și sub numele de „uși sinucigașe”, din cauza riscului, ipotetic, de a se deschide în timpul mersului.

Sistemul de propulsie, complet electric, a fost botezat e-Skyactiv, preluând denumirea motoarelor pe benzină ale mărcii. El va fi alimentat de o baterie Li-ion de 35,5 kWh, de nouă generație, de tip prismatic.

Dimensiunile lui MX-30 sunt 4,39 m × 1,79 m × 1,57 m, specifice SUV-urilor subcompacte (sunt comparabile cu cele ale lui Duster), având un ampatament de 2,65 metri.

Detaliile fuziunii PSA - FCA: sediul în Olanda, 50/50 acțiuni, 5+6 locuri în consiliul de administrație CITEȘTE ȘI Detaliile fuziunii PSA - FCA: sediul în Olanda, 50/50 acțiuni, 5+6 locuri în consiliul de administrație

Printre dotările standard ale noii Mazda MX-30 se numără jante de aliaj de 18”, faruri LED adaptive cu sistem de spălare, vopsea Ceramic Metallic, scaune față electrice din material textil și piele, încălzite, cu funcție de memorie, climatizare automată, ornamente din plută pe consola centrală, proiecție laser pe parbriz, conectivitate Apple Carplay și Android Auto, senzori de ploaie și de lumină, display central de 8,8”, cameră video pentru marșarier, senzori de parcare față-spate, recepție radio digitală (DAB), sistem de navigație integrat și geamuri fumurii spate.

VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30

La capitolul siguranță, modelul va include unele dintre cele mai noi tehnologii oferite de Mazda, prin asistentul inteligent de frânare în oraș (SCBS), sistemul de avertizare la depășirea banzii de rulare (LDWS), sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație (TSR), sistemul de  asistență pentru menținerea benzii de rulare (LKA), asistentul inteligent de frânare (SBS), pilotul automat adaptiv Mazda (MRCC), sistemul E-Call pentru urgențe și alarma de efracție, iar pentru siguranța pasivă modelul este dotat cu un set complet de airbag-uri, inclusiv pentru genunchii șoferului.

Modelul va avea garanția de 3 ani în limita a 100.000 de km, în timp ce cea a bateriei va fi de 8 ani în limita a 160.000 de km. Mazda MX-30 poate fi precomandată deja la toți dealerii Mazda din România și se estimează că primele unități vor fi livrate în a doua jumătate a anului 2020.

VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda mx 30
pret mazda mx 30
mazda electrica
masini electrice
preturi electrice