VIDEO & FOTO Salonul Auto din Frankfurt: VW a prezentat în premieră noul ID.3, prin care intră în era autovehiculelor electrice

VIDEO & FOTO Salonul Auto din Frankfurt: VW a prezentat în premieră noul ID.3, prin care intră în era autovehiculelor electrice
scris 10 sep 2019

Volkswagen a prezentat la Frankfurt cea mai importantă premieră mondială a salonului, compacta complet electrică ID.3, și marchează intrarea companiei în era autovehiculelor electrice.

Volkswagen ID.3 a fost dezvăluit în forma finală, după ce fusese prezentat aproape complet, cu un camuflaj care lăsa liberă imaginația fanilor. Noul model, unul complet electric, are mai multe trăsături importante: este primul model dezvoltat pe noua platformă MEB, un automobil compact, care a fost desemnat să simbolizeze a treia eră a mărcii, așa cum au fost Beetle și Golf, are un preț competitiv cu mașinile cu motoare cu combustie și vine ca un concurent puternic pentru actualele mașini electrice de pe piață, în special Tesla și Nissan.

„Cu acest model, asigurăm viitorul mobilității pentru milioane de oameni”, a declarat Herbert Diess, CEO al VW Group, la momentul dezvelirii automobilului.

Prețul anunțat este de „sub 30.000 de euro”, la care se vor aplica subvențiile guvernamentale din fiecare țară. La acești bani, viitorii clienți vor primi o baterie de 45 kWh, care poate merge cu o singură încărcare 330 km, o autonomie nu foarte mare, dar rezonabilă. Bateria superioară, de pe echiparea Pro, are 58 kWh, respectiv 418 km autonomie, iar versiunea de top, Pro S, va oferi o baterie de 77 kWh, cu 549 km autonomie, comparabil cu cele mai multe automobile compacte cu benzină.

VIDEO & FOTO Salonul Auto din Frankfurt: VW a prezentat în premieră noul ID.3, prin care intră în era autovehiculelor electrice

Compania a anunțat că au fost preluate circa 30.000 de comenzi pentru ediția de start a lui ID.3, de la clienți care au plătit un avans pentru rezervare. Mașina comandată va avea bateria de 58 kWh și va costa „sub 40.000 de euro”.

Mașina încă nu a intrat în producție, primele exemplare urmând să fie scoase de pe linie în noiembrie, iar livrările vor debuta anul viitor.

Printre echipamentele standard anunțate se numără navigația, volanul încălzit și jantele de 18 inci. Pe versiunea aflată în promoție, numită „1st”, vor mai fi prezente camera de marșarier, cruise control adaptiv. Pe versiunea de top clienții vor primi inclusiv un head-up display cu realitate augmentată.

Înmatriculările de autoturisme scad, dar rămân la un nivel ridicat în acest an. Care au fost cele mai vândute automobile CITEȘTE ȘI Înmatriculările de autoturisme scad, dar rămân la un nivel ridicat în acest an. Care au fost cele mai vândute automobile

Pentru a nu eclipsa această lansare, cei de la VW au preferat să amâne lansarea noii generații a lui VW Golf 8, care va fi prezentat abia peste circa o lună, în cadrul unui eveniment separat.

Din punct de vedere al designului, VW ID.3 nu oferă nimic spectaculos, ci utilizează o siluetă clasică, cu proporții specifice clasei compacte, hatchback, (lungime de 4,26 metri) pe care se regăsesc detaliile tehnologiilor moderne, cum sunt farurile LED, inclusiv luminile de zi cu contur. La interior, un nou design al bordului schimbă într-un fel tradiția, având display-urile pentru cadrane și pentru multimedia aplicate peste planșa de bord. Podeaua plată, care adăpostește bateriile, lasă senzația unui interior mai spațios, cu ajutorul ampatamentului mai mare decât în cazul clasei compacte (2,76 metri).

Volkswagen a anunțat că din 2030 intenționează să nu mai producă mașini cu motoare pe benzină sau diesel.

VIDEO & FOTO Salonul Auto din Frankfurt: VW a prezentat în premieră noul ID.3, prin care intră în era autovehiculelor electrice

viewscnt
Afla mai multe despre
frankfurt
lansare vw
id.3
masini electrice
premiere frankfurt