FOTO SEAT a început producția de ventilatoare medicale, cu motorașe de ștergătoare de la modelul Leon

FOTO SEAT a început producția de ventilatoare medicale, cu motorașe de ștergătoare de la modelul Leon
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2020

Uzina SEAT din Martorell a început să producă ventilatoare medicale, după doar o săptămână de proiectare. Motorul este cel folosit în mod normal la ștergătoarele de parbriz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SEAT a anunțat că una din liniile de producție de la uzina din Martorell, Spania, a început producția de ventilatoare medicale, pentru pacienții de coronavirus. Producția este în colaborare cu sistemul medical din Spania. Potrivit SEAT, au fost cooptați 150 de angajați din diferite zone de producție pentru a proiecta și dezvolta conceptul aparatelor de ventilației mecanică destinate pacienților cu deficiențe respiratorii. Au fost desenate 13 prototipuri, din care a fost ales cel mai bun. Totul a durat o săptămână.

În acest moment, modelul de ventilator produs de SEAT se află în proces de omologare.

Reprezentanții uzinei spun că linia pe care sunt produse ventilatoarele este de nerecunoscut. Pe aceasta erau asamblate unele componente pentru modelul SEAT Leon. „Motivația fiecăruia dintre cei care au participat la acest proiect este că putem cu experiența noastră să producem în serie echipamente care pot salva vieți”, spune Nicolas Mora, șef al producției la Martorell.

Secretul ventilatorului produs de SEAT este ștergătorul de parbriz. Componente ale ventilatorului provin din piesele uzinei, de la schimbătorul de viteze, dar în centru este motorul ștergătoarelor.

ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova mai rămân în șomaj tehnic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova mai rămân în șomaj tehnic

Personalul selectat a lucrat și la transformarea stațiilor de lucru astfel încât să poată fi folosite la asamblarea ventilatoarelor. „Să iei o linie de asamblare care producea componente de șasiu, o parte din automobil, și să o adaptezi pentru a face ventilatoare a fost o treabă dificilă, de durată care a implicat mai multe sectoare din companie, și am reușit să o facem într-un timp record, o săptămână”, spune Sergio Arreciado, de la ingineria proceselor. Fiecare ventilator are 80 de componente electronice și mecanice și merge după asamblare la controlul calității și la sterizilzare cu ultraviolete.

FOTO SEAT a început producția de ventilatoare medicale, cu motorașe de ștergătoare de la modelul Leon

La dezvoltarea și producția acestor ventilatoare au colaborat mai multe companii specializate, din Spania, sub coordonarea Agenției Spaniole de Produse Medicale și Îngrijire.

Mai multe companii auto din Europa au decis să ajute sistemele medicale din țările în care au uzine, producând echipamente medicale sau de protecție.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
ventilatoare seat
aparate ventilatie coronavirus