VIDEO Jeep lansează cel mai mic model al său în Europa, comparabil cu Sandero Stepway, primul dintr-o serie de patru SUV-uri electrice

VIDEO Jeep lansează cel mai mic model al său în Europa, comparabil cu Sandero Stepway, primul dintr-o serie de patru SUV-uri electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 sep 2022

Marca americană Jeep, aflată acum în portofoliul grupului Stellantis, și-a prezentat planurile de electrificare, în cadrul Jeep 4xe Day, anunțând în același timp lansarea primului său model complet electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Investiții de 30 de miliarde de euro din partea companiei-mamă, pentru electrificare și software, vor face din Jeep o marcă complet electrică în Europa, o primă etapă fiind planificată deja pentru 2025, când vor fi introduse în gamă primele patru SUV-uri electrice. Primul dintre acestea este Avenger, un nume pe care grupul l-a folosit pentru un model Dodge și care acum se va regăsi pe cel mai mic Jeep din gamă, unul care va avea doar 4 metri, similar cu Dacia Sandero Stepway. Mașina va fi produsă în uzina din Polonia, acolo unde este asamblat Fiat 500 și va fi prezentată în premieră peste doar o lună, la Paris.

FOTO După 2 autocare a venit rândul unui TIR - S-a blocat în Pasajul Unirii, proaspăt reabilitat CITEȘTE ȘI FOTO După 2 autocare a venit rândul unui TIR - S-a blocat în Pasajul Unirii, proaspăt reabilitat

Mașina va marca și debutul noii platforme STLA mică, destinată modelelor subcompacte ale tuturor mărcilor din grup. Odată cu trecerea la această platformă, bateriile vor primi o actualizare, iar autonomia mașinilor va crește.

Viitorul Jeep Avenger vine să dubleze prezența mărcii în segmentul subcompact, acolo unde se vinde deja Renegade, segment dominat de modelele Peugeot și VW, dar în care, printre lideri, se regăsesc și cele două SUV-uri produse în România, Dacia Duster și Ford Puma.

EuroNCAP: Testele au dat peste cap prejudecățile. Tesla primește un scor istoric CITEȘTE ȘI EuroNCAP: Testele au dat peste cap prejudecățile. Tesla primește un scor istoric

Celelalte modele electrice ale Jeep vor fi Recon, Wagoneer și un al treilea model care ar trebui să preia succesul lui Wrangler.

Să remarcăm și faptul că Jeep Avenger va fi lansat și cu motorizări pe benzină, care vor fi disponibile până la momentul la care UE va interzice acest lucru.

Stellantis își va lărgi, cu Jeep Avenger, extrem de mult oferta pe segmentul B-SUV, acolo unde pe lângă Peugeot 2008, mai sunt vândute Citroen C3 Aircross, Opel Mokka, Fiat 500X sau DS3 Crossback.

Noul Jeep Avenger va fi livrat în prima parte a lui 2023, la scurt timp după startul producției în cea de-a zecea uzină a mărcii la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep electric
jeep avenger
jeep recon