VIDEO Lucrările podului suspendat de la Brăila au ajuns într-o nouă etapă spectaculoasă. Cum arată acum șantierul

VIDEO Lucrările podului suspendat de la Brăila au ajuns într-o nouă etapă spectaculoasă. Cum arată acum șantierul
scris 3 feb 2022

Proiectul podului suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea a ajuns la etapa lucrărilor de relocare a rețelelor electrice. Acestea sunt necesare pentru realizarea drumurilor de acces dintre Centura municipiului Brăila și pod.

Construcția impresionantă face legătura între județele Brăila și Tulcea, arată Digi 24

Atenție șoferi - Cresc puternic amenzile pentru lipsa rovinietei. La cât se vor ridica noile sume de plată CITEȘTE ȘI Atenție șoferi - Cresc puternic amenzile pentru lipsa rovinietei. La cât se vor ridica noile sume de plată

Potrivit datelor CNAIR, podul va avea, la final, doi kilometri lungime și o înălțime de aproape 200 de metri. Valoarea totală a proiectului este estimată la două miliarde 650 de milioane de lei, iar aproximativ 75% din această sumă vine de la Uniunea Europeană. Proiectul înseamnă pe lângă pod și o adevărată rețea de șosele și drumuri de acces de peste 20 de kilometri. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, în decembrie 2021, după o vizită pe șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că acesta trebuie să fie dat în circulație până la sfârșitul anului viitor, așa cum prevede contractul.

Podul de peste Dunăre va fi cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
brăila
pod