VIDEO Noile Porsche Panamera plug-in hibrid merg electric aproape 100 km

VIDEO Noile Porsche Panamera plug-in hibrid merg electric aproape 100 km
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 feb 2024

Motorizările hibrid cu încărcare la priză încep să devină tot mai populare, odată cu creșterea capacității bateriilor și majorarea autonomiei exclusiv electrice. Porsche Panamera și-a actualizat gama de motoare cu noile e-Hybrid, care merg 96 de kilometri fără emisii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche a lansat oficial noile motorizări 4 E-Hybrid și 4S E-Hybrid, două sisteme plug-in care completeză oferta existentă a acestui model, având performanțe notabile. Constructorul german de mașini sport spune că noile propulsoare sunt un răspuns la cererea pieței.

VIDEO Precon dă replica după ce ministrul Transporturilor a răbufnit pentru nesemnarea unui contract de autostradă: Suntem ca în Kafka. De ce blochezi un proiect extrem de important? CITEȘTE ȘI VIDEO Precon dă replica după ce ministrul Transporturilor a răbufnit pentru nesemnarea unui contract de autostradă: Suntem ca în Kafka. De ce blochezi un proiect extrem de important?

Modelul Panamera 4 E-Hybrid folosește un motor pe benzină V6 biturbo, de 2,9 litri (224 kW/304 CP), însoțit de un motor electric, având o putere a sistemului  de 346 kW (470 PS) și cuplul maxim de 650 Nm, cifre care susțin o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde și o viteză maximă de 280 km/h. Autonomia pur electrică a modelului Panamera 4 E-Hybrid crește la 96 de kilometri în ciclul WLTP.

Versiunea Panamera 4S E-Hybrid are același motor cu șase cilindri biturbo, de 2,9 litri, dar cu o putere proprie de 260 kW (353 CP) și o putere a sistemului de 400 kW (544 CP). Cuplul maxim este de 750 Nm, iar accelerația  de la zero la 100 km/h este de 3,7 secunde.

Ambele modele folosesc o baterie nouă, sde 25,9 kWh, o valoare care se apropie de cea pe care o folosesc unele automobile complet electrice de mici dimensiuni. Chargerul de 11 kW permite încărcarea în doar două ore și 39 de minute a bateriei.

VIDEO Umbrărescu avansează la primul nod rutier de tip turbion, investiție unică în România. Imagini aeriene CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu avansează la primul nod rutier de tip turbion, investiție unică în România. Imagini aeriene

Motorul electric pe care îl folosesc cele două versiuni are 140 kW (190 CP) și un cuplu de 450 Nm, fiind integrat în carcasa și în circuitul de răcire a uleiului transmisiei PDK. Designul specific, în care rotorul se află în interiorul statorului, reduce inerția cu 50%, ceea ce îmbunătățește răspunsul la accelerație.

Cele două versiuni Panamera au patru moduri de conducere optimizate specifice E-Hybrid, precum și moduri Sport și Sport Plus. Cele două automobile pornesc întotdeauna în modul pur electric E-Power și funcționează în mod automat Hybrid Auto, care adaptează strategia de funcționare la situația reală. În plus, cu ghidarea activă a traseului în Hybrid Auto, strategia de operare este optimizată și mai mult prin cunoașterea traseului pe care urmează să îl parcurgă mașina.

Scădere a vânzărilor de mașini pe benzină și creștere importantă la diesel, în România CITEȘTE ȘI Scădere a vânzărilor de mașini pe benzină și creștere importantă la diesel, în România

În modul E-Hold, sistemul păstrează starea de încărcare a bateriei. În modul E-Charge, motorul cu combustie încarcă bateria până la 80%, în afara orașului, și la peste 55 km/h. În modurile Sport și Sport Plus, sistemul reduce limita de încărcare a bateriei la 20% și, respectiv, 30 %.

În România, prețurile pentru Panamera 4 E-Hybrid pornesc de la 128.459,31 de euro, iar Panamera 4S E-Hybrid este disponibil de la 143.480,68 de euro. Livrările în Europa vor începe în al doilea trimestru al anului 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche panamera hibrid
panamera e-hybrid