Percheziții la sediul central Renault

Percheziții la sediul central Renault

Carlos Ghosn

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 iul 2019

Autoritățile franceze efectuează percheziții la sediul central al Renault situat în apropierea Parisului, în Boulogne-Billancourt, relatează presa internațională. Producătorul auto a admis că sediul este ținta unor verificări, însă nu a oferit detalii despre motivul perchezițiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit presei franceze, perchezițiile sunt legate de investigațiile asupra fostului CEO, Carlos Ghosn.

Mai exact, sursele Le Figaro susțin că perchezițiile sunt legate de finanțarea unei petreceri organizate de fostul șef al Renault la Palatul Versailles în 2014.

În martie 2014, fostul CEO a organizat o festivitate la Versailles în cinstea Alianței, petrecere ce a coincis cu ziua sa de naștere.

Carlos Ghosn, fostul președinte al Renault, Nissan și Mitsubishi, cel care a stat în spatele succesului Alianței care poartă numele celor trei companii, a ajuns în punctul în care trebuie să se apere în fața procurorilor de mai multe acuzații de fraudare a companiilor pe care le-a condus. În Japonia, au loc audieri preliminare pentru procesul ce va începe peste câteva luni.

Cele patru acuzații cu care se confruntă Carlos Ghons sunt: fraudă financiară referitoare la nedeclararea unor compensații și venituri în anii fiscali 2010 - 2014, fraudă financiară referitoare la neraportarea unor compensații și venituri între 2015 - 2017, abuz de încredere în formă agravată sub forma unor tranzacții prin care au fost transferați 1,85 miliarde yeni, pierdere personală a lui Ghosn, în contabilitatea Nissan, precum și pentru tranzacții în Arabia Saudită, în valoare de 14,7 milioane dolari, din contul Nissan într-un cont străin, între 2009 - 2012, dar și o acuzație de abuz de încredere în formă agravată referitoare la o tranzacție de 5 milioane de dolari, făcută dintr-un cont Nissan într-un cont din Oman, către un dealer care a transferat banii apoi unei companii controlate de soția lui Ghosn.

Pentru fiecare din aceste acuzații Carlos Ghosn a fost arestat, fiind eliberat de două ori, pe cauțiune.

Fostul președinte și CEO al Nissan a respins toate acuzațiile

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
perchezitii renault
ghosn