VIDEO Premieră în industria auto: Modelul chinezesc IM L6 a trecut testul elanului fără șofer

VIDEO Premieră în industria auto: Modelul chinezesc IM L6 a trecut testul elanului fără șofer
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2024

Cel mai nou model lansat de grupul chinez SAIC sub brandul IM, sedanul LM6, care promite să vină pe piață cu baterie solid-state și o autnomie de 1000 km, a reușit să treacă celebrul test al elanului, care simulează evitarea unui impact cu un animal, pe șosea. Noutatea este că testul a fost trecut fără șofer.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La o viteză de 71 km/h, automobilul IM L6 a reușit să evite un obstacol imaginar, marcat de jaloane, potrivit unui video publicat de compania chineză. Testul nu ar fi atât de spectaculos, având în vedere viteza normală de rulare, însă informațiile publicate arată că în mașină nu era nici șoferul, nici vreun alt pasager.

O companie austriacă de transport feroviar lansează noi conexiuni către Germania și Turcia prin România CITEȘTE ȘI O companie austriacă de transport feroviar lansează noi conexiuni către Germania și Turcia prin România

IM L6 este unul dintre cele mai avansate automobile din lume, în acest moment, el urmând să fie lansat pe piață luna viitoare.  Printre premierele cu care vine pe piață, inclusiv în Europa se numără bateriile solid-state. Conform prezentării făcute de constructor, IM L6 va fi prima mașină de serie din lume care va fi oferită cu astfel de baterii.

Din punct de vedere al tehnologiei cu care este echipat, se remarcă nu doar sistemele de asistență de ultimă generație, dar și direcția pe patru roți, care îi permite să facă viraje neobișnuite, inclusiv să mergă în lateral. Direcția face parte din șasiul inteligent, care controlează simultan direcția, frâna și suspensia, pentru diferite manevre, inclusiv întoarcere pe loc.

IM Motors L6 este produs în China, are o lungime de 4,93 metri și va putea fi comandat începând de luna viitoare, pe piețele pe care marca va fi prezentă. Primele informații sunt așteptate pe 8 aprilie, când este programată o conferință a producătorului. Se știe însă deja că mașina va dispune de o baterie de 130 kWh, ceea ce înseamnă că depășește orice record din industrie. Modelul IM L6 a fost expus la Geneva, dar într-o configurație cu baterii clasice, NMC, de 90 și 100 kW, furnizate de CATL, cu autonomii de 700 – 75 km (în regim CLTC).

Vânzările Tesla în detaliu: scădere a livrărilor mai mare decât cea a producției, deși compania dă vina pe opririle fabricilor CITEȘTE ȘI Vânzările Tesla în detaliu: scădere a livrărilor mai mare decât cea a producției, deși compania dă vina pe opririle fabricilor

Autonomia anunțată de companie pentru modelul L6 este de 1000 km, în sistemul de calcul chinezesc, sau 800 km, în regim WLTP, tipic european, mult mai aproape de regimul de condus real.

IM Motors, o companie în care acționari sunt SAIC, Alibaba și Zhangjiang, este pe punctul de a fi preluat de gigantul SAIC, la nivel internațional, ceea ce ar putea conduce la vânzarea mașinilor sub marca MG, pe care SAIC o folosește pe piața din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
im l6
testul elanului
masina fara șofer