VIDEO Prima TV: Primul aeroport din România construit după Revoluție

VIDEO Prima TV: Primul aeroport din România construit după Revoluție
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2022

Anul acesta sunt așteptate noi proiecte de infrastructură în valoare de peste 1,5 miliarde euro în mai multe orașe din România. Pe lista proiectelor de investiții, în 2022, se află și Aeroportul Internațional Ghimbav Brașov, primul aeroport construit dupa Revoluție. Totodată, primul aeroport nou din ultimele decenii va începe să funcționeze la Brașov, în urma unei investiții de aproximativ 130 de milioane de euro, în timp ce aeroporturile din alte orașe sunt incluse în programe majore de modernizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autoritățile din Brașov fac pași importanți spre inaugurarea primului aeroport din România, care a fost ridicat de la zero, în ultimii 50 de ani. Aeroportul din Brașov este aproape gata, terminalul urmând să fie finalizat în luna noiembrie. Deja 8 companii mari și-au exprimat dorința de a zbura din Brașov, arată Prima TV.

FOTO BMW a prezentat noul X7, o revizuire avansată a SUV-ului vârf de gamă CITEȘTE ȘI FOTO BMW a prezentat noul X7, o revizuire avansată a SUV-ului vârf de gamă

Companiile aeriene sunt de părere că numărul pasagerilor va trece de 300.000 și, pentru ca acest lucru să fie posibil, au fost investite peste 120 de milioane de euro. În primul an de activitate, autoritățile locale se așteaptă ca de pe aeroportul din Brașov să se zboare către cinci destinații: Londra, Viena, Roma - un hub important care face conexiunea spre nordul Africii - Munchen și Spania, de unde se va face legătură către Barcelona sau Valencia.

Terminalul aeroportului din Brașov va fi al treilea ca lungime din țară și va putea fi tranzitat de 1,2 milioane de pasageri. Pe primul loc se află cel din Otopeni, iar locul al doilea este ocupat de terminalul din Cluj-Napoca.

Pista va permitea decolarea și aterizarea oricăror tipuri de avioane, dar excepție va face A380, cel mai mare avion cormercial din lume.

În acest moment, se fac probe ale balizajului pistei și se realizează recepția terminalului pentru pasageri, totodata fiind finalizată infrastructura aferentă operării aeronavelor. Cu toate că autoritățile estimează că aeroportul va putea fi deschis pe 1 noiembrie, mai sunt de finalizat activități de ordin tehnic, juridic, organizatoric, ceea ce ar putea duce la întârzieri cu impact asupra datei propuse.

Partea de tehnologie are ca element de noutate turnul remote. Practic Romatsa va dirija de la Arad.

De asemenea, de la Brașov s-ar putea opera zboruri și către Tel Aviv. Banii investiți provin de la Consiliul județean și de la bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
brasov