VIDEO Prima TV: Sute de zboruri low cost anulate. Pasagerii nu primesc nici banii înapoi, așa cum legea impune

VIDEO Prima TV: Sute de zboruri low cost anulate. Pasagerii nu primesc nici banii înapoi, așa cum legea impune
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2022

Mii de români care aveau planificate vacanțe vara aceasta s-au trezit că nu mai pot pleca. Dacă înainte pandemia condiționa deplasarea dintr-o țară în alta, acum companiile aeriene low cost sunt cele care anulează zborurile pe bandă rulantă. Unele fără nicio explicație. Problema este că pasagerii nu primesc nici banii înapoi, așa cum legea o impune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI CÂTE CURSE AU ANULAT ȘI CÂȚI BANI AU DAT ÎNAPOI COMPANIILE AERIENE DIN ROMÂNIA

Zbor low cost înseamnă, mai nou, bani și vacanțe pierdute pentru cei care plănuiau un concediu. Mii de turiști trăiesc cu frica în sân că oricând compania aeriană i-ar putea anunța că zborul nu va mai avea loc, arată Prima TV.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Există o luptă cu compania aeriană pentru a recupera banii pe zborurile anulate.

Pierderile sunt însă mult mai mari pentru că, odată cu anularea zborurilor, pot fi pierduți și din banii achitați pe cazare. 

Totuși, unul dintre motivele invocate ar fi că…avioanele nu erau pline și nu puteau opera zborul în aceste condiții. 

Problema este că mulți pasageri așteaptă returnarea banilor încă din 2020, iar dacă compania nu le va da un răspuns curând, atunci vor fi nevoiți să acționeze în instanță. Specialiștii recomandă acum turiștilor să aleagă zborurile de linie, chiar dacă prețurile sunt mai ridicate.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
zboruri