VIDEO Prototipul autobuzului electric românesc e-UpCity, testat cu succes la Târgu Mureș

VIDEO Prototipul autobuzului electric românesc e-UpCity, testat cu succes la Târgu Mureș
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2021

Prototipul autobuzului electric românesc e-UpCity, al producătorului de autovehicule de transport rutier și de persoane ATP Trucks Automobile din Baia Mare, a fost testat cu succes de către compania de transport local din Târgu Mureș, care are în plan dotarea flotei cu autovehicule prietenoase cu mediul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Directorul general al Transport Local S.A. Târgu Mureș, Tatar Bela, a declarat că prototipul ATP Bus e-UpCity 100% electric a fost testat timp de două săptămâni la Târgu Mureș și că se pretează transportului în comun, arată Agerpres.

Pasageri, blocați în plină perioadă de concediu de o grevă masivă la căile ferate din Germania CITEȘTE ȘI Pasageri, blocați în plină perioadă de concediu de o grevă masivă la căile ferate din Germania

Autobuzul, cu o capacitate de 83 de locuri și o lungime de 12,18 metri, a circulat pe liniile principale, iar transportul a fost gratuit pentru călători. În plus, are o autonomie de minimum 200 kilometri în oraș, deține WI-FI gratuit și prize USB cu 2 porturi încorporate, în dreptul fiecărui set de scaune.

În luna mai, Primăria Târgu Mureș a semnat un contract de achiziție pentru 32 de autobuze electrice, de 12 metri lungime, cu 10 stații de încărcare rapidă și 32 stații de încărcare lentă, în valoare de 81.920.000 lei (fără TVA).

Primăria Târgu  Mureș are în curs de derulare șapte proiecte privind transportul public și de  management al traficului, iar patru dintre acestea se referă la achiziția de autobuze pentru a schimba în totalitate parcul auto pentru transportul în comun.

Musk trimite prin Tesla peste 1 milion de euro în România CITEȘTE ȘI Musk trimite prin Tesla peste 1 milion de euro în România

Municipalitatea va mai achiziționa astfel încă 41 de autobuze Diesel, 15 autobuze electrice, cu o lungime de 10 metri și 38 de autobuze hibrid. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuz
mures