VIDEO România va avea o nouă șosea spectaculoasă

VIDEO România va avea o nouă șosea spectaculoasă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2021

O nouă șosea care leagă județul Buzău de Prahova va intra în circuitul turistic după ce va fi complet reabilitată de Consiliul Județean Buzău. Drumul județean care face legătura între Cislău și limita cu județul Prahova costă 3,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Drumul județean 102C Cislău - Buda Crăciunești - limita județului Prahova, care nu a fost asfaltat până acum este modernizat de Consiliul Județean cu fonduri proprii, lucrarea ridicându-se la 3,5 milioane de euro. În lungime de 11,3 kilometri, drumul va lega DN 10 de limita cu județul Prahova prin localitatea Buda-Crăciunești, mare parte a drumului fiind prin pădure, pe un fost drum forestier care a fost consolidat, balastat și pe mai bine de jumătate a fost turnat și asfalt, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Este un drum foarte important pentru că face legătura cu județul Prahova, dar și un drum cu o importanță istorică deosebită aici în zonă fiind vestigiile Doamnei Neaga. Reabilitarea acestuia va duce cu siguranță la revitalizarea turismului în județul Buzău. La sfârșitul lunii septembrie probabil vom face și un parteneriat cu comuna Cislău să realizăm un drum de acces modern către aceste vestigii pentru a pune în valoare tot ceea ce a însemnat Doamna Neaga în județul Buzău", a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul unei vizite în care a verificat stadiul lucrărilor pe DJ-102C.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Lucrările au demarat la începutul lunii iulie 2020, iar, cel mai probabil, la finalul lunii septembrie vor fi și finalizate. Drumul șerpuiește printr-o pădure extrem de deasă, iar peisajul este unul de poveste. Șantierul noii șosele a fost vizitat de președintele CJ Buzău care a postat pe Facebook un film cu porțiune asfaltată și cu lucrările care se desfășoară în ritm alert, iar urmăritorii au apreciat postarea inedită. Mai mult, ciclistul de anduranță Cristi Mănăila care s-a întors de curând dintr-o cursă europeană de peste 4.000 de kilometri și-a arătat intenția de a organiza un traseu care să includă și noua șosea.

viewscnt
Afla mai multe despre
buzău
drum
prahova